Ako pripraviť dokonalú praženicu či trik s papierom na pečenie! Tieto tipy do kuchyne v roku 2021 bodovali najviac

Skvelé tipy a triky, ktoré spríjemnia a skrátia čas v kuchyni či vylepšia chuť jedla. Tu sú tie, ktoré sa tešili najväčšej pozornosti našich čitateľov v roku 2021.

29.12.2021 13:00
vajcia, praženica, omeleta, vajce Foto:
Praženica - nemusí byť len obyčajným jedlom, skúste jej chuť vylepšiť.
debata (4)

Trik s papierom na pečenie

Ako si s „neposlušným“ papierom poradiť? Jednoducho! Potrebný kus pokrčte a pokrčený ho chvíľu podržte pod vlažnou vodou. Potom ho opäť pokrčte, zbavíte ho prebytočnej vody a navlhčený papier veľmi jednoducho „prevezme“ tvar plechu či misky na pečenie.

pepier na pečenie, gazdinka, žena, pečenie, kuchyňa Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plech

Trik na čistenie fľaše

Zápach aj zvláštny povlak – ak svoju fľašu na vodu, či už sklenenú, z nehrdzavejúcej ocele alebo hliníkovú používate často, je potrebné ju dôkladne čistiť. Do fľaše, ktorú treba vyčistiť, najskôr nasypte ryžu alebo soľ a dôkladne ju pretrepte. Takto docielite, že vnútro fľaše je mechanicky vyčistené, princíp funguje podobne ako peeling. V ďalšom kroku naplňte fľašu, v ktorej je soľ či ryža trochou vody a znova ju dôkladne pretrepte. Potom vypláchnite fľašu čistou vodou. Ak stále cítite z fľaše nepríjemné pachy alebo vidíte povlak, postup opakujte.

fľaša, hliníková fľaša, zero waste, žena, voda Čítajte viac Aké jednoduché! Týmto trikom vyčistíte sklenenú či hliníkovú fľašu s úzkym hrdlom

Tip na dokonalú praženicu

Nejde o nič výnimočné ani o žiadnu tajnú a nedostupnú prísadu, ktorá chuť praženice vylepší. Trik je jednoduchý – na každé vajce potrebujete asi lyžičku kyslej smotany. Najskôr rozšľaháme vajcia s ďalšími ingredienciami – soľou a korením (prípadne pridáme muškátový oriešok, kari…). Ak chcete, môžete do praženice pridať pažítku, cibuľku či paradajky. Až keď je všetko dobre premiešané, vmiešajte kyslú smotanu.

vajcia, praženica, omeleta, vajce Čítajte viac Tip na dokonalú praženicu! Skúste pridať túto ingredienciu a porovnajte chuť

Tip na správne zmrazenie chleba či rožkov

V prvom rade treba myslieť na to, aby bolo pečivo putujúce do mrazničky dobre zabalené, aby v chlade nevyschlo, chlieb si dobre zabalený uchová aj svoju vôňu. V závislosti od mrazeného jedla sú na mrazenie ideálne hliníkové fólie či misky z tejto fólie alebo mraziace vrecká. Chlieb – či už celý alebo krájaný, by sa mal obaliť do hliníkovej fólie, aby sa zamedzil prístup vzduchu. Chlieb tak zostane mäkký a nevyschne, zároveň ho ochránite pred pachom iných potravín v mrazničke.

chlieb, pečivo, bageta, pekárenské výrobky Čítajte viac Ako správne zmraziť chlieb či rožky? Na čo si dať pozor?

Tip na zeleninu pečenú v rúre

Zelenina pečená v rúre je tá pravá a lahodná voľba. Ako jej chuť ešte vylepšiť? Chrumkavú krustu pripravíte ako zmes korenia a strúhanky, ktoré dodajú zelenine v rúre celkom iný šmrnc. Recept môžete zmeniť podľa svojich osobných preferencií a experimentovať s vaším obľúbeným korením.

zelenina, pečená zelenina, grilovaná zelenina Čítajte viac Je vaša zelenina pečená v rúre bez chuti? Tento trik ju stopercentne vylepší
Video
Vyskúšajte jeden z najobľúbenejších receptov všetkých hubárov.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Praženica s hubami na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #kuchyňa #praženica #Prehľad roka 2021

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...