V prvom rade treba myslieť na to, aby bolo pečivo putujúce do mrazničky dobre zabalené, aby v chlade nevyschlo, chlieb si dobre zabalený uchová aj svoju vôňu. V závislosti od mrazeného jedla sú na mrazenie ideálne hliníkové fólie či misky z tejto fólie alebo mraziace vrecká.
Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plechChlieb – či už celý alebo krájaný, by sa mal obaliť do hliníkovej fólie, aby sa zamedzil prístup vzduchu. Chlieb tak zostane mäkký a nevyschne, zároveň ho ochránite pred pachom iných potravín v mrazničke.
Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plechAj v sáčkoch je možné chlieb či rožky zamraziť, ale treba dbať na to, aby v sáčkoch nezostal vzduch, následne ho pevne uzatvorte. Chlieb vydrží v mrazničke 4–6 mesiacov, nakrájané kúsky 1–3 mesiace, rožky 2–4 mesiace. Ak skladujete pečivo v mrazničke pridlho, môžu sa na ňom vytvoriť škvrny a námraza, ktoré výrazne znížia kvalitu skladovaného pečiva.
V mrazničke je najlepšie skladovať úplne čerstvé pečivo, aby bolo po rozmrazení opäť ako čerstvé. Pozor, skôr, než ho zamrazíte, musí byť celkom vychladené. Nové zásoby pečiva ukladajte v mrazničke až za staršie zásoby, aby ste mali prehľad, ktoré pečivo sa má z mrazničky vybrať ako prvé.