Ako správne zmraziť chlieb či rožky? Na čo si dať pozor?

Nakúpili ste viac pečiva, ako dokážete spotrebovať? Šup s ním do mrazničky skôr, než sa znehodnotí a celkom zbytočne tak poputuje do odpadkového koša.

30.08.2021 07:00
chlieb, pečivo, bageta, pekárenské výrobky Foto:
Pečivom neplytvajte, vydrží aj v mrazničke dlhé týždne.
debata (4)

V prvom rade treba myslieť na to, aby bolo pečivo putujúce do mrazničky dobre zabalené, aby v chlade nevyschlo, chlieb si dobre zabalený uchová aj svoju vôňu. V závislosti od mrazeného jedla sú na mrazenie ideálne hliníkové fólie či misky z tejto fólie alebo mraziace vrecká.

pepier na pečenie, gazdinka, žena, pečenie, kuchyňa Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plech

Chlieb – či už celý alebo krájaný, by sa mal obaliť do hliníkovej fólie, aby sa zamedzil prístup vzduchu. Chlieb tak zostane mäkký a nevyschne, zároveň ho ochránite pred pachom iných potravín v mrazničke.

pepier na pečenie, gazdinka, žena, pečenie, kuchyňa Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plech

Aj v sáčkoch je možné chlieb či rožky zamraziť, ale treba dbať na to, aby v sáčkoch nezostal vzduch, následne ho pevne uzatvorte. Chlieb vydrží v mrazničke 4–6 mesiacov, nakrájané kúsky 1–3 mesiace, rožky 2–4 mesiace. Ak skladujete pečivo v mrazničke pridlho, môžu sa na ňom vytvoriť škvrny a námraza, ktoré výrazne znížia kvalitu skladovaného pečiva.

V mrazničke je najlepšie skladovať úplne čerstvé pečivo, aby bolo po rozmrazení opäť ako čerstvé. Pozor, skôr, než ho zamrazíte, musí byť celkom vychladené. Nové zásoby pečiva ukladajte v mrazničke až za staršie zásoby, aby ste mali prehľad, ktoré pečivo sa má z mrazničky vybrať ako prvé.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #skladovanie potravín #mrazenie

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...