Ak však chcete toto jedlo predsa len povýšiť na vyššiu úroveň, tu je tip, ktorý oceníte vy aj vaša rodina.
Tip na dokonalú praženicu
Nejde o nič výnimočné ani o žiadnu tajnú a nedostupnú prísadu, ktorá chuť praženice vylepší. Trik je jednoduchý – na každé vajce potrebujete asi lyžičku kyslej smotany. Najskôr rozšľaháme vajcia s ďalšími ingredienciami – soľou a korením (prípadne pridáme muškátový oriešok, kari…). Ak chcete, môžete do praženice pridať pažítku, cibuľku či paradajky. Až keď je všetko dobre premiešané, vmiešajte kyslú smotanu.
Následne na panvici rozpustite na miernom plameni maslo a pridajte vaječnú zmes. Nechajte chvíľočku na panvici bez miešania, potom miešajte od okraja panvice smerov do stredu.
Niektorí kuchári odporúčajú vymiešať len vajcia, soľ, korenie a kyslú smotanu. Ostatné prísady (paradajky, jarnú cibuľku…) odporúčajú dať na rozpálenú panvicu najskôr, chvíľu osmažiť, vaječnú zmes priliať až v druhom kroku.
Vyskúšajte aj praženicu s hubami podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Praženica s hubami na Varecha.sk