Jedlo

šalát, červy, jedlo, prístroj

Rezance s červami? Neváhajte, nabádajú v Japonsku

18.04.2017 17:00

Keď človek v reštaurácii nájde v cestovinách nejakého tvora z ríše hmyzu, zvyčajne je to dôvod na sťažnosť.

vajíčková tlačenka, Veľká noc

Jarné šaláty v čase sviatkov jari

15.04.2017 14:00

K tradičným veľkonočným receptom starých mám dnes pridávame štipku svojho vkusu a chute.

veľkonočná plnka

Plnky na veľkonočnom stole

14.04.2017 11:00

Veľkonočná plnka sa piekla najmä ako prvé mäsové jedlo po prísnom období pôstu a patrili do nej napríklad aj tri druhy mäsa.

veľkonočné mafiny

Mafiny rýchlo miznú z veľkonočného stola

13.04.2017 17:00

Veľká noc je sviatkom sladkej kuchyne. Môžeme sa do vôle hrať s farbami, motívmi aj chuťami.

veľkonočný zajačik

Sladké zajačiky patria k Veľkej noci

12.04.2017 17:00

Okrem baránka patrí k symbolom Veľkej noci aj zajačik. Zmienku o ňom nájdeme už v Biblii, mal symbolizovať chudobu, skromnosť a pokoru.

banánová roláda s vanilkovou penou

Zo šlabikára prípravy najlepších závinov

09.04.2017 17:00

Záviny a rolády - to nie je len klasika od babičky. Stačí nápad, vtip, štipka inšpirácie a už sa na veľkonočný stôl nesie zase iný koláč.

závin, roláda, Veľká noc

Záviny patria na veľkonočný stôl

08.04.2017 14:00

Záviny a štrúdle bývali nezriedkavou súčasťou víkendového pečenia v domácnostiach našich babičiek, ale nechýbali ani na veľkonočnom stole.

avokádo, puding

Milovníci avokáda! Aj vy robíte túto chybu?

03.04.2017 13:00

Ktoré chyby pri konzumácii avokáda robíme a prečo by niektoré mohli byť škodlivé?

príloha k jedlu, cestoviny, rezance

Variácie na múčne pochúťky

02.04.2017 17:00

Tradičné múčne jedlá hovoria o šikovnosti našich prababičiek. Z lokálnych ľahko dostupných surovín dokázali vykúzliť dobroty, ktoré preveril čas.

pirohy, múčne jedlá

Plnky do východniarskych pirohov

01.04.2017 14:10

Pirohy v rozmanitých podobách majú svoje takmer výsadné miesto vo východniarskej kuchyni, aj keď nie je presne známe, kde sa zrodili.

hamburger, žena, obezita, nadváha

Oklamte mozog a schudnite! Tento trik vyskúšajte

31.03.2017 09:00

Predstavy konzumácie jedla vraj dokážu obalamutiť náš mozog. A my tým pádom jeme menej.

hydina - kura - surové kura

Krátke poučky z delenia a pečenia hydiny

30.03.2017 17:00

Z hydiny sa dajú pripravovať kulinárske prekvapenia lákavé pre oko i chuťové poháriky.

hydinový šalát, dresing

Hydinové variácie na tému šaláty

28.03.2017 11:00

K šalátom spravidla nesmie chýbať dresing. To platí aj o šalátoch s hydinovým mäsom, pričom rolu dresingu často plní majonéza, smotana či jogurt.

chren

Keď jedlo páli ako čert

27.03.2017 09:30

Nielen cudzokrajné korenie a papričky, ale aj chren, žerucha, reďkovka či zázvor dávajú jedlu nový rozmer.

čili, paprika, papričky, štipľavé, pikant

Pekelne pálivé papričky hrejú ozaj diabolsky

26.03.2017 11:00

Nejedna národná kuchyňa má vo svojom repertoári pálivé jedlá, ktorú dodávajú pokrmom rozmanité koreniny. Predsa však dominuje pálivá paprika.

Zľavy.Pravda.sk

Neobmedzený wellness s pivným kúpeľom alebo kúpeľom z morských rias v penzióne Predná hora 57.78% zľava

Neobmedzený wellness s pivným kúpeľom alebo...

Dovolenka v Slovenskom raji v hoteli Čingov*** s neobmedzeným wellness a All Inclusive pobyt pre seniorov 51.69% zľava

Dovolenka v Slovenskom raji v hoteli Čingov***...

Absolútne bezbolestná laserová operácia očí 6D laserom, metódou Z-Lasik. Žiadna bolesť počas a ani po operácii! 28.33% zľava

Absolútne bezbolestná laserová operácia...

Pobyt v Dudinciach v retro hoteli Flóra*** s polpenziou, wellness a masážou 42.02% zľava

Pobyt v Dudinciach v retro hoteli Flóra*** s...

šalát s krevetami a karamelizovaným ananásom

Mäso vhodné na rýchle pochúťky

25.03.2017 14:00

Z jednoduchých čerstvých surovín môžme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené, atraktívne jedlo.

volské oko, vajíčka

Ako pripraviť volské oko na jednotku s hviezdičkou? Tu je postup!

24.03.2017 09:30

Praženicu ste už tento týždeň možno pripravili podľa návodu známeho šéfkuchára. A čo tak volské oko?

omáčka, pesto

Rýchle omáčky k rýchlemu jedlu

23.03.2017 14:30

Ak sme si pripravili chutné mäso narýchlo, patrilo by sa k nemu pripraviť omáčku. A, samozrejme, aj jej príprava by mala byť rýchla, aby mäso dlho „nečakalo“.

Praženica s pridanými hríbami na archívnom zábere.

Perfektná praženica? Slávny šéfkuchár radí, spravte ju takto

22.03.2017 09:30

Ak má byť praženica skutočne chutná, treba ju vraj robiť nasledovne. Tvrdí to aspoň známy kuchár Anthony Bourdain.

jahňacie kofty s tahini dresingom, mleté mäso

Tajomstvo rolovaných kapustných listov

17.03.2017 12:00

Mäso pripravujeme na sto spôsobov, ale stále skúšame nájsť ten sto prvý: spôsob originálnejší a chutnejší.

amarant, láskavec, bielkoviny

Obmedzujete mäso? Čím môžete doplniť bielkoviny?

11.03.2017 17:00

V akých potravinách nájdete slušné zastúpenie bielkovín? A ako ich konzumovať?

plnené mäsové taštičky

Ako správne zaobchádzať s mäsom

07.03.2017 13:00

Pred samotným nákupom a kuchynskou úpravou mäsa by sme mali poznať niekoľko pravidiel pre správny výber mäsa a ďalšie spracovanie.

chia puding

Základné podoby zdravia a výkonnosti

05.03.2017 14:00

Pri zdravom varení sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami.

sladké zemiaky, zdravé potraviny

Zdravé potraviny v zdravej kuchyni

04.03.2017 14:00

Wellness nie je len cvičenie, je to životný štýl založený na správnom stravovaní a dostatočnom pohybe.

zemiaky, zelenina, výživa

Medzi prílohami kraľujú zemiaky

25.02.2017 14:00

Zemiaky majú menej energie než ryža. Diéta založená na častom konzumovaní ryže a zeleniny nie je až takým dobrým nápadom, ako by sa mohlo zdať.