Nech vás nemýlia popisky na obale, tento jemný taliansky syr, podobný nášmu krémovému tvarohu, je tiež výborný do pečenia.
Spôsob ohrievania omáčky je kľúčový, aby si zachovala pôvodnú chuť, konzistenciu aj kvalitu. Poradíme vám, ako na to.
Nedostatok času, málo skúseností, snaha schudnúť či stravovať sa výživnejšie. To všetko môžu byť dôvody, pre ktoré sa nepúšťate do prípravy klasickej pizze.
Namarinované mäso je krehkejšie a chutí oveľa lepšie. Nie je však jedno, v čom ho necháte odležať. Aké materiály sú na to najvhodnejšie?
Pravý maďarský guláš by mal byť z hovädzieho mäsa a mal by sa podávať s haluškami. No ale doma si ho často robíme po svojom. A tak medzi týmito receptami nájdete verzie aj s mäsom bravčovým, rôzne netypické ingrediencie, ale vždy s knedľou.
Neurazí, ale ani nenadchne. Tak by sme mohli opísať krémovú polievku z tekvice. Ak však vaše chuťové poháriky túžia po zmene, máme pre vás tip na surovinu, ktorá túto klasiku posunie o level vyššie.
Hrnčekový, kysnutý, kváskový a aj taký, ktorý slávil úspechy v novinách New York Times. Nech zo sliviek upečiete ktorýkoľvek koláč, vždy bude fajnový. A cez daždivý víkend zvlášť.
Užitočné tipy, ako drobné bubule spracovať, aby ste z nich profitovali celú zimu.
...je dokázané, že kakao pozitívne ovplyvňuje našu náladu, pomáha telu vytvárať sérotonín - hormón šťastia. Ak pociťujete úzkosť, hoci aj z dnešného piatku 13., kakaová maškrtka vám pomôže dostať sa do pohody.
Po otvorení balenia tieto mäkké syry radi podliehajú skaze. Čo robiť, aby ste si nezjedené kúsky mohli bez obáv vychutnávať aj ďalšie dni?
Ani vašu kuchyňu ešte nepoctil návštevou baklažán? Ak je to pre obavy, že neviete, čo s ním, máme pre vás výborné tipy, ktoré by ste mali vyskúšať.
Vďaka výživným látkam by sme si orechy mali s mierou dopriať každý deň. Ktorý druh je podľa obsahu živín absolútnou špičkou?
Aj domáci chlebík sa dá urobiť bez veľkej námahy a kopy času. Riešením je cesto bez droždia alebo kvásku, v ktorom hlavnú prácu rýchlo odvedie sóda bikarbóna a kyslé mlieko, cmar či jogurt.
Väčšinou natrafíme na recepty, v ktorom sa fenikel tepelne upravuje, ale dá sa konzumovať aj zasurova. V akej forme prinesie nášmu telu viac úžitku?
S ochladením prichádza aj čas polievkový. Hŕstková polievka je sýta a zdravá. Ak máte chuť, vyskúšajte ju v rôznych variáciách, klasicky aj netradične.
Obal, v ktorom sa mlieko nachádza, ovplyvňuje jeho trvanlivosť a kvalitu.
Používame ju takmer denne, do základu polievky, omáčky či pod mäso, ktoré by bez nej stáli za figu. Sú však jedlá, v ktorých cibuľa dokáže zohrať aj oveľa dôležitejšiu úlohu.
Pripomína trhané mäso, ale použiť sa dá aj nasladko. Zoznámte sa so zdravým a všestranným ovocím, vo svete známym ako jackfruit.
Nemáte priveľa času na prípravu obeda a dlhé stolovanie? Losos bude v tomto prípade ideálny.
Mnohým pokrmom k zrodu pomohla náhoda či rôzne zaujímavé okolnosti. Za čo vďačíme dobrotám, ktoré máme tak radi na stole?
Najklikanejší augustový recept na Vareche len potvrdzuje, že známu herečku považujeme aj za výbornú gazdinku. Ďalším úspešným receptom minulého mesiaca sú famózne pagáče, ktoré z plechu miznú ešte teplé.
Sú plné živín a vlákniny a predsa často skončia v koši. Ale aj z odšťavenej dužiny môžete ešte všeličo vyžmýkať.
Hrušky sú priam predurčené do koláčov. Akurát dozreté sú úžasne sladké a presne také budú aj múčniky z nich.
Dnešné hamburgery, to už nie je len útla žemľa s mäsovou plackou. Obohatené o mnohé ďalšie suroviny naberajú na objeme. Ako si ich vychutnať a zostať pri tom ako zo škatuľky?
Cuketa stále nemá konca a vy ste z nej robili už všetko možné? Našli sme ďalšie zaujímavé spôsoby, ako ju chutne pripraviť.
+ Posilňujte brušné svalstvo, spevníte tak nielen brucho ale aj chrbticu.
€ Určite si priority a ciele, ktoré...
+ Skúste mesiac konzumovať iba bezmäsité jedlá, budete sa cítiť úžasne.
€ Ušetrite aj na maličkostiach, zíde sa...