Pri slove bryndza nám zvyčajne napadnú bryndzové halušky. Celkom logicky.
Bazalka je žiarivou stálicou medzi kuchynskými bylinkami - dá sa pestovať na okne či balkóne a na počkanie dodá nášmu jedlu lahodnú chuť "leta".
Jahňacie mäso je ozajstná delikatesa, aj keď posledné desaťročia sa v našich kuchyniach prakticky nevyskytuje.
Tak ako trendy v stravovaní ukazujú, že čoraz viac ľudí chce zdravšie jesť a začínajú uprednostňovať kvalitu nad kvantitou, to isté platí aj o nápojoch.
V súťaži zvolili oficiálny múčnik osláv 70. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II.
Slovenská módna návrhárka Zuzana Haková v TV Varecha uvarila rýchlu a chutnú zelerovú polievku. Ako bonus upiekla syrové bezsacharidové krekry, z ktorých nepriberiete.
Najlepšou šéfkuchárkou sveta vyhlásil pre tento rok britský gastronomický sprievodca Kolumbijčanku Leonor Espinosaovú.
Uhorky chutia nielen v šalátoch, ale táto lahodná zelenina sa dá pridať aj do vody, ktorej prepožičia sviežu chuť. Dokonca, uhorkou nepohrdnú ani deti, ktoré zeleninu veľmi "nemusia".
Upečte si s Kompavou bábovku s množstvom proteínov a zdravých tukov. Odborníčka Želmíra Komorechová a fitness trénerka Laura Takácsová vám tiež poskytnú cenné rady o zdravej výžive.
Olivový olej je diamantom stredomorskej stravy. Predstavuje ľahko dostupný produkt aj v našich zemepisných šírkach.
Môžete ju piť ráno na lačno, ale pokojne aj počas dňa. V lete skvele osvieži, je bez cukru a nielenže vás napojí, pomôže aj vášmu telu.
Jarný detox je na programe prakticky každej ženy. V tomto roku si však nemusíte robiť starosti s tým, do akej detoxikačnej kúry investujete.
Kávový detox absolvuje na jar mnoho ľudí. Nielenže sa snažia zmierniť závislosť na káve, ale telo si bez pravidelného prísunu kofeínu skvele oddýchne.
Speváčka Andrea Zimányiová vykúzlila z kombinácie hlávkovej kapusty a mletého mäsa jednoduché jedlo, ktoré nie len skvelo chutí, ale je aj zdravé.
Podľa názvu by nás mohlo spliesť, že ide o klasickú slovenskú rastlinu, no pravda je taká, že pochádza až z ďalekej Austrálie.
Chutná rastlina sa objavuje v záhradách ešte počas studených mesiacov, na sklonku zimy. Patrí do skupiny rodu Allium, teda medzi kvitnúce rastliny spolu so šalotkou, pórom a cibuľkou.
Špargľa je nepochybne hitom jarnej sezóny a telu poskytuje mnoho vzácnych živín. Pripravte si ju podľa receptu slávneho Brita.
Špagety s avokádom nám uvarili operní speváci a pedagógovia Muzikálovej akadémie - Mirka Marčeková a David Árva. Podrobný postup nájdete vo videorecepte.
Variť len z miestnych surovín tak, aby to bolo chutné, pestré a podľa možnosti aj zdravé, je výzva. Nie je to však nemysliteľné.
Fľaše vína je optimálne skladovať v pivnici, kde je väčšinou stabilná teplota, ale nie je to nevyhnutné. Dlhé roky ho možno mať bez ujmy aj v bežnej izbe či komore.
Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov a pre naše telo je naozaj prospešné. Ale tieto chyby pri konzumácii avokáda nerobte!
Sezóna rebarbory sa začína v apríli a trvá do polovice júna.
Denná konzumácia orechov pomáha zabrániť ženám v strednom veku vysokému krvnému tlaku.
Milovníci elektronickej hudby si nielen zatancujú, ale spolu s DJ Mairee aj pochutnajú na kalerábových hranolkách a kuracom mäse. Podrobný postup nájdete vo videorecepte.
Určite poznáte domácich kuchárov, ktorých varenie či pečenie prirodzene a doslova napĺňa.
+ Žalúdok máte ako na hojdačke, zachovajte pokoj nejde o chorobu.
€ Nájdete na svojom účte bohatú odmenu od...
+ Na dohodnuté stretnutie sa musíte poriadne vyspať, oddych pomôže.
€ Využite ponúkané rodinné zľavy, môžete ušetriť...