Šúľance naslano ponúkajú oveľa viac chuťových možností ako tie sladké.
Vláčne či krehké, vysoké či nízke alebo rýchlejšie hotové. To všetko závisí od toho, aký druh tuku použijete do cesta na mafiny. Je teda lepší olej alebo maslo? Odpoveď vás možno prekvapí.
Chutný závin so šťavnatou jablkovou plnkou sa dá upiecť rôzne. Vyberte si recept podľa toho, koľko máte času či skúseností.
Žiadne odmerky, vyskúšajte jednoduchý spôsob merania vody, ktorý zachráni každú ryžu!
Kombinácia chrumkavej textúry burizónov a kukuričných lupienkov, krémovej pistáciovej vrstvy a milovanej čokolády. Rúru nepotrebujete, tejto dobrote postačí chvíľka v chladničke.
Jemné mixované tekvicové polievky sú jesennou stálicou. Ale ak máte radšej, keď v polievke plávajú kúsky zeleniny, krúpy či huby, pokojne sa vydajte aj touto cestou. Máme dokonca aj recepty s údeným, fazuľou či na spôsob kapustnice.
Ak milujete slané chrumkanie, toto jednoduché syrové drobné pečivo si vás získa po prvom súste. Príprava je rýchla, suroviny máte určite doma a výsledok je doslova návykový.
Párovanie vína s jedlom nie je nič neobvyklé. Ale viete, že isté pravidlá platia, aj keď chcete podávať k sladkému dezertu čaj?
Ak si myslíte, že recept na banánový chlebík je len jeden, vyvedieme vás z omylu. Pozrite sa, aké rôzne variácie môžete vyskúšať, aby vždy chutil trocha inak.
Ak hus upečiete správne, výsledkom bude jemné, mäkké mäsko s chrumkavou kožou navrchu. Pomôžeme vám sa k takej dopracovať...
Čím viac ingrediencií, tým lepšia chuť? Tak toto určite neplatí. Vynikajúce jedlo dokážete navariť aj z pár surovín, keď sú kvalitné a chuťovo výrazné.
Čistenie tyčového mixéra nemusí byť boj. Odstrániť zaschnuté zvyšky polievky, krému či omáčky môžete expresne jednoducho a bezpečne. Pozrite si naše video a už to nikdy nebudete robiť inak.
Dnes to v pekárskej šou bude voňať spomienkami na tie najlepšie recepty našich starým mám.
Surová cibuľa je súčasťou rôznych šalátov, nátierok či sendvičov. Mnohým však jej ostrosť veľmi nelahodí. Existuje jeden spôsob, ako túto štipľavosť zmierniť...
Uplynulý mesiac sa Varecha rozrástla o poriadnu nádielku nových receptov. A dva z nich priam excelovali.
Skúsení kuchári na účinky piva v jedlách, ale aj dezertoch nedajú dopustiť. Či už varíte guláš, pečiete chlieb alebo koláč, správne zvolené pivo vám pomôže dosiahnuť výnimočný výsledok.
Kombinácia tvarohového cesta, makovej náplne a šťavnatých mandarínok nenechá nikoho chladným.
Milujete gaštanové pyré? V týchto dobrotách si ho užijete v každom súste.
Na jeseň sú reštaurácie, ktoré sa špecializujú na kačacie hody zavalené hosťami. Tak prečo si podobnú hostinu nespraviť doma?
Zapekané zemiaky, to nie je len vynikajúci spôsob, ako zužitkovať všetky zvyšky z chladničky. Perfektné na nich tiež je, že zvolenými surovinami ich viete dokonale prispôsobiť chutiam svojej rodiny.
Ani po viacerých nezdarených pokusoch o ukážkovú ťahanú štrúdľu sa naša kolegyňa Jarka nevzdala. Na správnu cestu ju naviedol český cukrár Josef Maršálek a dnes je z nej už štrúdľová odborníčka... A poradí aj vám.
Naše obľúbené jedlo sa dá pripraviť naozaj rýchlo a hoci to nie je orignál, chutí výborne a skvelo zasýti.
Tekvica sa nehodí len na polievku, do rizota či iných slaných jedál. Vďaka svojej nasladlej chuti sa výborne hodí aj do dezertov, ktoré tak získajú krásnu farbu aj šťavnatosť. Tak prečo to nevyskúšať?
Múka, vajce a strúhanka, to je klasická kombinácia na obaľovanie. Ak k nim však pridáte pár nových komponentov, dosiahnete úplne iný chrumkavý zážitok.
Na túto paštétu postačia obľúbené huby a všetci si na nej určite s radosťou zgustnú.
+ Dôležité je, aby ste mali v teple hlavne nohy, myslite nato.
€ Uľahčite si zajtrajšok a spravte si dnes niečo...
+ Prestaňte s vecami, ktoré škodia vášmu organizmu.
€ Neodkladajte si všetko na neskôr, neskôr by ste toho mohli mať...