Obľúbené rožteky, ktoré sa pri pečení pekne nafúknu, budú spestrením každého vianočného stola. Kokosové, orechové aj makové nájdete v tomto rebríčku najčítanejších receptov.
V obchode nájdeme rôzne druhy kakaa a nie každé sa hodí do všetkého. Podľa čoho zvoliť ten správny druh na prípravu sladkých dobrôt?
Dnes sa semifinalisti obľúbenej televíznej relácie popasujú s dezertami, o akých možno ešte ani nepočuli. Že ste na tom rovnako?
Kolotoč pečenia vianočných dobrôt začína. A nie je nič horšie, ako keď sa niečo nevydarí. Ešte než začnete, prečítajte si tieto rady, nech vám všetko vyjde na jednotku.
Je najvyšší čas zamyslieť sa, aké vianočné koláčiky budú na vašom sviatočnom stole.
Ryba, zvyčajne treska, smažená v cestíčku a hrubé slané hranolčeky poliate octom, to je najstarší fastfood z Veľkej Británie.
Tiež niekedy len oči otvárate, keď rozkrojíte makovník, ktorý ste si priniesli z obchodu? Pri domácom sa vám to nestane. Dáte si doň toľko maku, koľko máte radi a ešte si ho môžete aj vylepšiť, napríklad slivkovým lekvárom.
Čo sa skrýva za neznámym názvom? Lahodný karamelový krém, ktorým môžete plniť aj vianočné koláčiky.
Lahodné a z dobrej slaniny, domáce oškvarky a bravčová masť strčia do vrecka akékoľvek z obchodu. Pustite sa spolu s nami bez obáv do ich prípravy.
Sušené ovocie sa výborne hodí do vianočného pečenia. Toto je malá ochutnávka, ako ich môžete zakomponovať do sladkých dobrôt vhodných aj na sviatočný stôl.
Guľky z mletého mäsa majú radi malí aj veľkí. Otázkou ale je, čo k nim... Dobrá omáčka sa hodí vždy.
Obchody zaplnili adventné kalendáre od výmyslu sveta. Prečo však nedarovať svojim blízkym niečo, čo v nijakom obchode nezoženiete? Inšpirujte sa s nami, do čoho môžete zabaliť drobné sladkosti či darčeky.
Máte radi pistácie, ale kupujete radšej lúpané, lebo sa vám nechce zvádzať boj so škrupinkami? Tento tip, ako ich olúpať raz-dva, asi viacerých prekvapí...
Len málokto si vie predstaviť najkrajšie sviatky v roku bez chrumkavých oblátok. Dnes vám vo videu ukážeme, ako sa vyrábajú v domácich podmienkach a pridáme recepty na tie sladké aj slané.
Predtým, než definitívne zlomíte palicu nad starými kovovými formičkami, vyskúšajte nenáročný spôsob, ako ich dostať späť do formy.
Dobre ochutená a upečená v rúre môže byť skvelou jednoduchou večerou.
Milujete klasické vyprážané rezne, ale chceli by ste doma menej vyprážať? Či už kvôli zdraviu alebo aróme z vyprážania, máme pre vás návod, ako si ich vynikajúco pripraviť v rúre.
Štóla, je jeden z vianočných koláčov, ktorý sa dá upiecť s dostatočným predstihom. Pri dobrom skladovaní vydrží aj 3-4 týždne, za ten čas sa v nej rozložia všetky chute a vône.
Každý rok pred Vianocami pribudnú na Varecha.sk ďalšie a ďalšie recepty na medovníky. Uplynulé sviatky u našich čitateľov najviac zabodoval recept od osoby najpovolanejšej, medovnikárky, ktorá sa ich výrobe venuje už roky.
Plastová alebo z nehrdzavejúcej ocele, cukrárska karta je veľkým pomocníkom nielen pri práci s cestom. Čo všetko s ňou môžete robiť?
Zbytočne neprekombinovaný koláč so šťavnatými jabĺčkami vždy poteší. Vychutnajte si čaro jednoduchých chutí, kým naplno vypukne vianočné vypekanie plné hojnosti.
Víno pozdvihne chuť jedla, lenže aké použiť a koľko ho dať a neprehnať?
Ušla vám ruka so soľou či s korením, alebo naopak, nech robíte čokoľvek, chuťovo to stále nie je ono? Prezradíme vám, ako nevydarenú polievku ratovať.
Aj keď kysnuté cesto potrebuje trochu viac času, než trené či piškótové, výsledok bude stáť za to. Dokonca až tak, že bohato plnená bábovka môže na Vianoce nahradiť aj klasický štedrák.
Dobrý cibuľový koláč môžete podávať ako večeru, ale táto bežná zelenina dodá nečakaný šmrnc aj drobnému pečivu. Presvedčte sa.
+ Dávajte si pozor nato, čo jete, mohlo by vám to spôsobovať problémy.
€ Nesúďte ľudí, ktorých ani nepoznáte. Môžete...
+ Dnes nemáte svoj deň, avšak nemajte obavy, zajtra bude oveľa lepšie.
€ Berte na vedomie, že dnes máte ešte veľa...