Aké jednoduché! Týmto trikom vyčistíte sklenenú či hliníkovú fľašu s úzkym hrdlom

Zápach aj zvláštny povlak - ak svoju fľašu na vodu, či už sklenenú, z nehrdzavejúcej ocele alebo hliníkovú používate často, je potrebné ju dôkladne čistiť.

13.03.2021 13:00
fľaša, hliníková fľaša, zero waste, žena, voda Foto:
Trápite sa s čistením hliníkovej fľaše s úzkym hrdlom?
debata

Nie vždy je to však jednoduché – najmä vtedy, ak majú fľaše úzke hrdlo. Tu je jednoduchý trik, vďaka ktorému ich vyčistíte zvnútra tak, ako potrebujete a zbavíte ich usadeniny, ktorá sa po istom čase používania vytvorí v ich vnútri. Nepotrebujete na to kefu ani špongiu.

Dobrou správou je, že nemusíte bežať do obchodu, všetko, čo na vyčistenie fľaše potrebujete, máte určite doma. Stačia vám totiž 2–3 polievkové lyžice ryže alebo hrubozrnnej soli a trocha vody. Do fľaše, ktorú treba vyčistiť, najskôr nasypte ryžu alebo soľ a dôkladne ju pretrepte. Takto docielite, že vnútro fľaše je mechanicky vyčistené, princíp funguje podobne ako peeling. V ďalšom kroku naplňte fľašu, v ktorej je soľ či ryža trochou vody a znova ju dôkladne pretrepte. Potom vypláchnite fľašu čistou vodou. Ak stále cítite z fľaše nepríjemné pachy alebo vidíte povlak, postup opakujte.

Kladiete si otázku, ako často treba takúto fľaši čistiť? Ak ju na pitie používate každý deň, mali by ste ju čistiť denne, odporúčajú odborníci. Fľašu stačí vypláchnuť istým množstvom čistiaceho prostriedku a teplej vody. Fľaša by navyše mala byť dostatočne vysušená, aby sa vo vlhkom prostredí nešírili baktérie. Aby ste predišli nepríjemným usadeninám a zápachu, mali by ste fľašu čistiť dôkladnejšie aspoň raz týždenne – napríklad aj pomocou triku s ryžou a soľou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fľaša #zero waste #eko fľaša

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...