Či už baklažán, cuketa, paprika alebo šampiňóny… Zelenina z rúry je rýchlo pripravená a naozaj zdravá. Musíte ju však vedieť správne ochutiť, aby vás na tanieri nesklamala. Alebo si môžete pripraviť zmes na chrumkavú krustu, vďaka ktorej sa pečená zelenina stane lahodnejšou.
Chrumkavú krustu pripravíte ako zmes korenia a strúhanky, ktoré dodajú zelenine v rúre celkom iný šmrnc. Recept môžete zmeniť podľa svojich osobných preferencií a experimentovať s vaším obľúbeným korením.
Na 1 malý pekáč potrebujete:
- 3 PL strúhanky
- 2 PL sušených byliniek (tymian, rozmarín, petržlen…)
- 2 PL kvasnicových vločiek
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 1 ČL mletej červenej papriky (sladkej)
- 1 ČL cesnakového prášku
- 1 PL sekaných tekvicových semien (píniových orieškov, slnečnicových semiačok)
Ako na to?
- Najskôr si pokrájajte zeleninu a uložte do pekáča.
- Pripravenú zmes na krustu zmiešajte v miske s 3 PL oleja a trochou vlažnej vody.
- Pastu, ktorá vám vznikne, následne naneste v tenkej vrstve na zeleninu a zapečte v rúre.