Elegancia podľa oscarových hviezd: Šik sako od Stoneovej, modrá krása Bluntovej či ponožky v lodičkách režisérky Barbie - inšpirujte sa, dámy

Do vyhlásenia tohtoročných cien Americkej filmovej akadémie ešte zostáva pár týždňov, ale tradičné stretnutie nominovaných už majú hviezdy 96. ročníka za sebou.

14.02.2024 00:00
debata
Herečka Margot Robbie a jej manžel Tom Ackerley...
Herečka Emma Stone, ktorá je nominovaná, prišla...
+17Režisérka Ava DuVernay na 96. ročníku Academy...

V Los Angeles sa uskutočnil tradičný event, na ktorom sa stretávajú nominovaní herci a tvorcovia filmov, dokumentov či animovaných snímok, aby oslávili svoj úspech a zároveň nadviazali vzájomné kontakty pre budúcu spoluprácu. A je to vždy aj príležitosť pre prezentáciu elegantnej a príťažlivej módy.

Super Bowl Travis Kelce Čítajte viac Luxus, o akom môžu slovenskí športovci snívať: Hviezdy Super Bowl prišli v značkách za tisíce eur a slávny Kelce v trblietavom komplete

Keďže akcia sa koná počas dňa, večerné modely a kreácie nahradí móda v duchu dennej elegancie. Niekedy inšpirovaná biznis estetikou, inokedy mixujúca pôvab dennej garderóoby s originálnymi detailmi. Platilo to aj tento rok. A toto sú naše inšpirácie

EMILY BLUNT

Od hlavy po päty v jednom tóne je trend, ktorý sa v móde drží už niekoľko sezón. Britská herečka z filmu Oppenheimer ho predviedla v kombinácii Zimmerman, ktorej dominoval sýty intenzívny modrý tón, nadýchané rukávy na košeľovej blúzke a výrazný strih širokých nohavíc.

zväčšiť Herečka Emily Blunt v kreácii Zimmerman. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Emily Blunt Herečka Emily Blunt v kreácii Zimmerman.

CAREY MULLIGAN

Kreácia z ateliéru Alaia je veľmi sošnou a delikátne strihanou verziou klasických čiernych šiat. Strihové riešenie, tvarovanie ramien, ale aj doplnok v podobe masívnej obruče okolo drieku však dennému modelu dodáva exkluzívny charakter.

GRETA GERWIG

Na pomedzí dennej a večernej módy sa odohráva estetika šiat s trblietavou výšivkou z dielne značky Prada. Režisérka hitu Barbie však model uzemnila a osviežila detailom hodvábnych ponožiek v lodičkách a výrazným opaskom v pánskom štýle.

zväčšiť Režisérka a scenáristka Greta Gerwig prišla v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Greta Gerwig Režisérka a scenáristka Greta Gerwig prišla v kreácii Prada.

ANNETTE BENING

Azda najtriezvejšia voľba akcie – nominovaná herečka stavila na nohavicový kostým v odtieni kaki zelenej. Strih je komfortný, spojenie s bielou košeľovou blúzkou nenútené a výsledok zafunguje na pracovnom stretnutí, ale aj obede s oscarovými nominantmi.

Penelope Cruz Čítajte viac 1200 hodín práce na šatách, ktoré vám vezmú dych. Ešte viac jej krása... Penelope Cruz je dôkaz, že filmové divy stále existujú

LILY GLADSTONE

Aj v tomto prípade ide o nohavicový kostým. Jeho farebnosť mu však dodáva slávnostnejší nádych. Herečka nominovaná za výkon vo filme Vrahovia mesiaca kvetov tiež stavila na trendový strih nohavíc – široké a siahajúce až po zem tak, aby zakryli obuv.

zväčšiť Herečka Emma Stone, ktorá je nominovaná, prišla... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Emma Stone Herečka Emma Stone, ktorá je nominovaná, prišla v kreácii Louis Vuitton.

EMMA STONE

Jeden z najoriginál­nejších modelov nohavicového kompletu so sakom. Pochádza z dielne Louis Vuitton a fazónu klasického saka narúša detail zapínania na zips, dokonalo zapracovaný do strihu. Takto sa oblieka moderná mladá žena s vycibreným štýlom.

Margot Robbie v kreácii Vivienne Westwood z roku 1998 Čítajte viac Rok výroby 2003, 1998 a dokonca aj 1949! Hviezdy podľahli ošiaľu šiat z archívu a vyzerajú v nich úchvatne, pozrite si s nami TOP kreácie

MARGOT ROBBIE

Austrálska herečka a producentka sa v kostýme Chanel s krátkou sukňou a topom nad pupok trochu vymyká pragmatickejšie oblečeným kolegyniam. Aj toto je však ukážková verzia dennej garderóby. Krátky kabátik a jemný trblietavý lesk zapracovaný v tvíde mu dodáva pompéznejší nádych. Model sa dá plynule preniesť z denného využitia na večerné.

Ďalšie dámy (aj pánov) na červenom koberci si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Emily Blunt #trend #elegancia #Emma Stone #Margot Robbie #denná móda #Greta Gerwig

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...