Rok výroby 2003, 1998 a dokonca aj 1949! Hviezdy podľahli ošiaľu šiat z archívu a vyzerajú v nich úchvatne, pozrite si s nami TOP kreácie

Trendom bolo kedysi navliecť hviezdne klientky do najčerstvejších kreácií z prehliadkového móla. Dnes sa cení viac história...

13.02.2024 09:30
Margot Robbie v kreácii Vivienne Westwood z... Foto:
Herečka Margot Robbie v kreácii Vivienne Westwood z roku 1998. Takto prišla na vyhlásenie cien AACTA Awards.
debata

Naznačuje to už nejaký ten piatok dianie na veľkých spoločenských podujatiach – práve posledné týždne však ešte viac zvýraznili fakt, že množstvo slávnych herečiek, speváčky či modelky sa už hrdo ukazujú na verejnosti v archívnych róbach a vintage modeloch.

Penelope Cruz Čítajte viac 1200 hodín práce na šatách, ktoré vám vezmú dych. Ešte viac jej krása... Penelope Cruz je dôkaz, že filmové divy stále existujú

Samozrejme, ani v tomto prípade nejde o žiadne obnosené kúsky či modely, ktoré by poznačila doba. Mnohé z rób vyzerajú ako nové, roky či celé dekády boli starostlivo uschované v archívoch módnych ateliérov, niektoré v súkromných zbierkach či dokonca v múzeách. Celebrity ich dostanú zapožičané na jeden večer a potom sa modely vracajú k pôvodným majiteľom či do danej inštitúcie. Ale niektoré z hviezd si podobné šaty pracne zháňajú vo výpredajoch či dražbách a potom ich zaraďujú do vlastných zbierok.

Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute...
Speváčka Olivia Rodrigo v róbe Versace z roku...
+17Herečka Carey Mulligan sa objavila v kreácii...

Za posledné obdobie treba určite spomenúť galavečer Grammy, na ktorom sa hneď niekoľko dám ocitlo v kreáciách staršieho dáta. Speváčka Olivia Rodrigo napríklad v šatách, ktoré majú viac rokov ako ona sama. Model Versace vznikol totiž ešte o osem rokov skôr než sa úspešná umelkyňa narodila – presnejšie v roku 1995.

Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
76th DGA Awards Herečka Emma Stone v kreácii Givenchy Haute Couture z roku 2003.

Len o tri roky neskôr na prehliadke v Paríži prezentovala „pirátske svadobné šaty“ dizajnérka Vivienne Westwood. Trblietavá róba sa dočkala veľkej premiéry na jednej z najkrajších herečiek súčasnosti – Margot Robbieovej, ktorá si model obliekla na vyhlásenie austrálskych filmových a televíznych cien. Mimochodom, nebolo to prvýkrát. V minulosti už siahli jej štylisti po vintage modeloch Chanel či Versace.

Amelia Gray Hamlin Čítajte viac Najsexi kráska módnych cien? Dcéra slávnych rodičov v priehľadných šatách, toto nebolo prístupné ani pre sociálne siete

Na víkendovom gala pre filmových režisérov sa zase do centra pozornosti dostala Emma Stone, ktorej róba Givenchy Haute Couture vznikla v roku 2003 a rovných 21 rokov neskôr v nej ryšavka očarila na červenom koberci v Los Angeles.

Speváčka Olivia Rodrigo v róbe Versace z roku... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Olivia Rodrigo v róbe Versace z roku 1995. Speváčka Olivia Rodrigo v róbe Versace z roku 1995.

Rekord aktuálne v roku 2024 drží však britská herečka Carey Mulligan, ktorej róba z vyhlásenia cien Zlatý glóbus od ateliéru Schiaparelli, pamätá naozaj dosť. Vznikla totiž v roku 1949 a hrdinka filmu Maestro v nej vyzerala úchvatne. Veď posúďte sami v galérii, kde sa nachádza 20 TOP vintage kreácií na slávnych dámach.

debata chyba

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...