Vôňa drobných plodov je omamná, ale svoje benefity ponúkajú aj lístky jahody lesnej. Zmierňujú zápalové procesy v tele

Jahoda lesná je divoko rastúca bylina, ktorá je známa pre svoje malé, sladké a aromatické plody. Ale nielen plody sa oplatí zbierať. Aj lístky tejto bylinky sa dajú využiť. Pri akých problémoch pomáhajú?

14.05.2024 07:00
jahoda, Jahoda lesná Foto:
Jahoda lesná.
debata

Čaj z lístkov jahody lesnej

Jahodový čaj nie je len osviežujúci, ale aj bohatý na antioxidanty a vitamíny. Lístky jahody lesnej môžete jednoducho usušiť a použiť na prípravu čaju. Stačí ich zaliať horúcou vodou a nechať lúhovať pár minút.

Liečba tráviacich problémov: Lístky jahody lesnej boli tradične používané na liečbu tráviacich problémov, ako sú napríklad zápcha alebo hnačka. Ich prírodné zloženie môže pomôcť upokojiť podráždený žalúdok a zlepšiť trávenie.

púpava, listy Čítajte viac Zbierate mladé listy púpavy? Naozaj sa po ne oplatí zohnúť, podporia nielen trávenie

Prírodné diuretikum: Ak máte problémy s močením alebo zadržiavaním vody, lístky jahody lesnej môžu byť užitočné ako jemné diuretikum. Pomáhajú podporovať tvorbu moču a tým pádom odstraňovať toxíny z tela.

Protizápalové účinky: Jahodové lístky obsahujú zložky s protizápalovými vlastnosťami, ktoré môžu pomôcť zmierňovať zápalové procesy v tele. Ich pravidelná konzumácia môže byť prospešná pre ľudí trpiacich ochoreniami spojenými so zápalom, ako sú napríklad artritída alebo ekzémy.

reďkovky, reďkovka, šalát Čítajte viac Jarné reďkovky v šalátoch! Lahodná klasika aj exotika s avokádom a jahodami, tu sú recepty

Podpora imunitného systému: Vďaka svojmu obsahu vitamínu C a iných antioxidantov môžu lístky jahody lesnej posilniť imunitný systém a pomôcť bojovať proti infekciám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #toxíny #jahoda lesná

+ Využite možnosť ráno si ísť zabehať von alebo si ísť zacvičiť jógu do parku.
Nenechajte so sebou...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Používanie techník časového manažmentu...