Ako ich namiešať do šalátov? Tu sú recepty:
Reďkovkový šalát s čerstvými bylinkami
Potrebujeme
- Čerstvé reďkovky (nakrájané na tenké plátky)
- Čerstvé bylinky podľa chuti (napr. petržlen, kôpor, pažítka)
- Olivový olej
- Čerstvo vytlačená citrónová šťava
- Soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- V miske zmiešajte nakrájané reďkovky s čerstvými bylinkami.
- Pridajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Premiešajte.
- Podávajte chladené ako osviežujúci predkrm alebo ako prílohu k hlavnému jedlu.
Reďkovkový šalát s avokádom a jahodami
Potrebujeme
- Čerstvé reďkovky (nakrájané na tenké plátky)
- Avokádo (nakrájané na kocky)
- Čerstvé jahody (nakrájané)
- Mandle (nasekané)
- Balzamikový ocot
- Extra panenský olivový olej
- Soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- V miske zmiešajte nakrájané reďkovky, avokádo a jahody.
- Pridajte nasekané mandle a premiešajte.
- Dochutíme balzamikovým octom, olivovým olejom, soľou a korením.
- Podávajte ako lahodnú a zdravú prílohu alebo ľahkú večeru.
Reďkovkový šalát s grilovaným kuracím mäsom
Potrebujeme
- Čerstvé reďkovky (nakrájané na tenké plátky)
- Grilované kuracie mäso (nakrájané na kúsky)
- Baby špenát
- Čerstvé avokádo (nakrájané)
- Paradajky (nakrájané)
- Balzamikový ocot
Ako na to?
- Do misy vložte reďkovky, baby špenát, grilované kuracie mäso, nakrájané avokádo a paradajky.
- Pokvapkajte balzamikovým octom a dobre premiešajte.
- Podávajte ako ľahkú večeru či obed.
[* video=„cfe5d665–6d56–4c85-b92f-9931f007d61b“ | typ=„tvpravda“ | ratio=„16by9“ | popisok="Z chrumkavej jarnej zeleniny sa dá jednoducho pripraviť veľmi chutná sladkokyslá príloha napríklad k mäsku.* Vyskúšajte náš recept na rýchle nakladané reďkovky. " *]
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Rýchle nakladané reďkovky na Varecha.sk