Toto sú ideálni jarní pomocníci do vášho jedálnička: Jeden posilní imunitu, ďalší zase kosti či srdce

Jarné mesiace prinášajú príležitosti na zmenu nášho životného štýlu, a to nielen vo vzťahu k aktivitám vonku, ale aj pokiaľ ide o našu stravu a životosprávu.

03.04.2024 13:30
Sezóna medvedieho cesnaku je krátka. Takto si... Foto:
Sezóna medvedieho cesnaku netrvá dlho, aj preto je dobré ju využiť naplno.
debata

S príchodom jarnej sezóny je dôležité venovať pozornosť tomu, čo jeme, ako sa staráme o svoje telo a ako udržujeme energiu na vysokej úrovni. Jedným z hlavných doporučení od odborníkov je zahrnúť do svojho jedálnička čerstvé bylinky, klíčky či napríklad medvedí cesnak. Ide o potraviny bohaté na minerály a vitamíny, ktoré sú pre naše telo neoceniteľné, najmä v tomto období. Pár dobrých tipov pre obohatenie jedálnička znie nasledovne:

Bylinky a klíčky: Prírodné zdroje minerálov a vitamínov, ktoré môžeme ľahko začleniť do stravy. Sú skvelým doplnkom k šalátom a polievkam, dodávajúcim im nielen chuť, ale aj výživovú hodnotu.

žena, zlá nálada, hnev, sťažnosť, mladá žena Čítajte viac Zvýšená únava, poruchy spánku či strata sexuálneho apetítu? Možno vás trápi táto diagnóza...

Medvedí cesnak: Okrem toho, že je chutnou prísadou do rôznych jedál ako sú šaláty, polievky, nátierky, prívarky alebo pesto, má aj mnoho zdravotných výhod. Obsahuje dôležité látky a vitamíny, ktoré môžu pomôcť posilniť imunitný systém a chrániť pred chrípkou a prechladnutím.

Špargľa: Tento jarný plod je nielen chutný, ale aj bohatý na vitamíny A, C, E a K. Obsahuje tiež dôležité minerály ako napríklad draslík a železo, ktoré prispievajú k správnej funkcii organizmu a podporujú zdravie kostí a svalov.

Špenát: Ďalšia jarná zelenina, ktorá je plná živín. Obsahuje veľké množstvo železa, vápnika a vitamínu K, ktoré sú dôležité pre zdravie kostí a srdca. Špenát je tiež bohatý na antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť telo pred voľnými radikálmi.

2068928216 Čítajte viac Nie je bežné milovať hneď cudzie dieťa len preto, lebo milujem jeho otca. Aké sú moderné macochy? Za zlé už byť nemusia, majú výhodu, hovorí odborníčka

Rebarbora: Je nielen vynikajúca na prípravu dezertov a kompótov, ale je tiež zdrojom vitamínu C, vápnika a draslíka. Vitamín C pomáha posilňovať imunitný systém, zatiaľ čo vápnik a draslík podporujú zdravie kostí a svalov.

Pitný režim: V neposlednom rade je dôležitý aj pitný režim. Odborníci odporúčajú piť dostatok obyčajnej vody, najlepšie nesladenú a neperlivú. Alternatívou môžu byť aj minerálne vody s obsahom horčíka, ktoré prispievajú k správnej funkcií organizmu.

So správnou stravou potom ruka v ruke kráča aj pravidelná fyzická aktivita a dostatok času na oddych a relaxáciu. Spoločne sú kľúčom k udržaniu zdravého a vyváženého životného štýlu. Naše zdravie je na prvom mieste a malo by byť prioritou číslo jedna – nielen v tomto, ale v každom ročnom období.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #strava #JAR #bylinky #medvedí cesnak #špargľa

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...

+ Sústreďte sa viac na plusy, na mínusy pokojne zabudnite.
Sieťovanie je kľúčom k novým pracovným príležitostiam....