Blíži sa obdobie hojnosti a prejedania. Viete, aké čaje podporia vaše trávenie?

Nafúknuté brucho, plynatosť, pálenie záhy a iné problémy s trávením môžu ovplyvniť celkový pocit pohody aj kvalitu života.

19.12.2023 11:00
čaj, žena, pitie čaju Foto:
Aký čaj si pripraviť na problémy s trávením?
debata

Trávenie hrá kľúčovú úlohu vo fungovaní nášho tela. Čaje s liečivými účinkami môžu byť užitočným prírodným spôsobom, ako zmierniť niektoré z týchto ťažkostí. Existuje mnoho prírodných riešení, ktoré môžu podporiť a zlepšiť trávenie, rôzne druhy čajov nevynímajúc.

Mätový čaj

Mäta pieporná je známa svojimi antispazmodickými účinkami, ktoré môžu pomôcť uvoľniť svaly tráviaceho traktu a zmierniť bolesti spojené s trávením. Okrem toho má osviežujúcu chuť, ktorá pomáha zmierniť nepríjemné pocity v žalúdku.

čaj, relax, detox, žena Čítajte viac Čaj namiesto kávy! Ak potrebujete životabudič na ráno, siahnite po týchto štyroch

Zázvorový čaj

Zázvor je tradičný liek v mnohých kultúrach na podporu trávenia. Obsahuje látky, ktoré stimulujú tvorbu tráviacich enzýmov a pomáhajú zmierniť zápaly. Zázvorový čaj je skvelým spôsobom, ako zahrnúť túto bylinu do vášho každodenného režimu.

čaj, šípky, šípkový Čítajte viac Čas šípkového čaju je tu! Prečistí pečeň, pomôže v boji s akné. A dokáže ešte viac

Rooibos čaj

Rooibos čaj je bohatý na antioxidanty a neobsahuje kofeín, čo ho robí ideálnym nápojom aj na hlboké popoludnie či na večer. Jeho priaznivý vplyv na tráviaci systém spočíva v tom, že podporuje rovnováhu bakteriálnej flóry v črevách.

Feniklový čaj

Fenikel je známy svojimi vlastnosťami podporujúcimi trávenie a elimináciu plynov. Feniklový čaj môže pomôcť zmierniť nadúvanie a nepohodlie spojené s trávením.

Pravidelným pitím týchto čajov v kombinácii s vyváženou stravou a aktívnym životným štýlom môžete poskytnúť svojmu tráviacemu systému podporu, ktorú potrebuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trávenie #čaj #mätový čaj

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...