Čas šípkového čaju je tu! Prečistí pečeň, pomôže v boji s akné. A dokáže ešte viac

Šípkový čaj nie je len "obyčajný" nápoj ako stvorený pre chladné dni. Jeho liečivé vlastnosti robia z tohto čaju účinný prostriedok pri riešení rôznych problémov či ťažkostí.

13.12.2023 09:00
čaj, šípky, šípkový Foto:
Pripravte si šípkový čaj.
debata

Boj s akné

Šípky sú bohaté na antioxidanty a vitamíny, čo robí šípkový čaj efektívnym pri boji s voľnými radikálmi a ochranou pokožky pred starnutím. Jeho protizápalové vlastnosti môžu tiež pomôcť v redukcii akné a podporiť celkovú čistotu pleti.

shutterstock 1153677271 Čítajte viac Redukuje zápalové procesy v tele aj oxidačný stres. A to nie je všetko! Prečo je skvelé zamerať sa na šípkový olej?

Posilnenie imunity

Vitamín C, ktorý je bohato obsiahnutý v šípkach, je známy svojimi imunitu podporujúcimi vlastnosťami. Pravidelné pitie šípkového čaju môže pomôcť posilniť obranyschopnosť organizmu a chrániť pred rôznymi infekciami.

Zlepšenie kardiovaskulárneho zdravia

Šípky môžu mať pozitívny vplyv na srdcový a cievny systém. Štúdie naznačujú, že pravidelná konzumácia šípkového čaju môže pomôcť udržiavať zdravú hladinu cholesterolu a krvného tlaku.

avokádo, omáčka, Čítajte viac 6 skvelých dôvodov, prečo siahnuť po avokáde pravidelne! Plus 3 super recepty

Zmiernenie žalúdočných problémov

Šípkový čaj môže pomôcť uvoľniť žalúdočné problémy, ako sú napríklad tráviace ťažkosti a zápcha.

Detoxikácia organizmu

Šípkový čaj je známy svojimi diuretickými vlastnosťami, ktoré podporujú odstraňovanie toxínov z organizmu. Týmto spôsobom môže prispieť k celkovému zdraviu obličiek a pečene.

Video
Efektný a jednoduchý koláčik z lístkového cesta v tvare hviezdy je ideálny na zdieľanie v rodinnom kruhu či s priateľmi. Každý si môže odtrhnúť sladký kúsok pre seba!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #akné #šípkový čaj

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...