6 skvelých dôvodov, prečo siahnuť po avokáde pravidelne! Plus 3 super recepty

Avokádo je plné esenciálnych živín, antioxidantov a zdravých tukov, ktoré môžu prospieť nielen vnútornému zdraviu, ale aj pokožke a vlasom. Môžete ho konzumovať ako lahodnú nátierku, pridať do šalátov, smoothie alebo si pripraviť vlastné hydratačné masky na pleť a vlasy.

23.11.2023 15:00
avokádo, omáčka, Foto:
Avokádo je plné vzácnych živín.
debata

Zdravá pleť

Avokádo obsahuje značné množstvo vitamínu E, ktorý je známy svojimi antioxidačnými vlastnosťami. Tento vitamín môže pomôcť chrániť pleť pred voľnými radikálmi, ktoré môžu spôsobiť starnutie a tvorbu vrások. Okrem toho obsahuje aj vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu, dôležitého pre elasticitu pokožky.

avokádo, maska, pleť, žena, krása, kozmetika Čítajte viac Viac hydratácie či menej opuchov? Namiešajte si tú správnu pleťovú masku s avokádom

Hydratácia a super vlasy

Avokádo je bohaté na mononenasýtené tuky, ktoré môžu pomôcť udržiavať pokožku hydratovanú. Okrem toho obsahuje aj vitamíny B, C a E, ktoré prispievajú k zdraviu vlasov a pokožky hlavy. Pravidelná konzumácia avokáda alebo aplikácia avokádových masiek na vlasy môže pomôcť zmierniť suchosť vlasov a pokožky hlavy.

Omega-3 mastné kyseliny

Obsahuje aj omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú známe svojimi protizápalovými vlastnosťami. Tieto kyseliny môžu pomôcť udržiavať pokožku zdravú a eliminovať začervenanie či podráždenie.

Lepší zrak? Áno

Vitamín A obsiahnutý v avokáde môže byť prospešný pre oči. Pomáha udržiavať zdravie očí a prispieva k dobrému videniu, čo je dôležité pre ženy, ktoré trávia veľa času pred počítačom.

Regulácia hormónov

Avokádo obsahuje vitamín K, ktorý môže pomôcť pri regulácii hormónov, čo môže byť dôležité pre ženské reprodukčné zdravie. Okrem toho obsahuje aj horčík, ktorý pomáha zmierniť príznaky predmenštruačného syndrómu (PMS).

Pociťujete stres?

Vitamín B6, ktorý sa nachádza v avokáde, je známy svojimi schopnosťami pomáhať pri regulácii nálad a znížení stresu. Udržiavanie emocionálnej pohody sa taksito podpisuje pod ženskú krásu.

Video
Okrem fajnového receptu si nenechajte ujsť ani nápaditý freestyle výstup, ktorým raper Kelso okorenil svoju návštevu v TV Varecha.
Video
Bývalý hudobný producent Ivan Kubán sa s nami v tomto videu podelil o recept na zdravé vegetariánske jedlo budhistických mníchov.
Video
Špagety s avokádom nám uvarili operní speváci a pedagógovia Muzikálovej akadémie - Mirka Marčeková a David Árva, ktorí nám pri varení aj zaspievali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recepty #pokožka #avokádo

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...