Čaj namiesto kávy! Ak potrebujete životabudič na ráno, siahnite po týchto štyroch

Správne ranné rituály môžu vytvoriť pozitívny základ pre celý deň. Jedným z účinných spôsobov, ako sa prebudiť a pripraviť sa na nový deň, je vychutnať si šálku lahodného nápoja.

02.12.2023 13:00
čaj, relax, detox, žena Foto:
Skúste namiesto kávy občas začať ráno čajom.
debata

Zmena je život a určite nešliapnete vedľa, ak si občas namiesto kávy doprajete lahodnú rannú šálku čaju. A to aj v prípade, ak ste „zarytá“ kávičkárka. Po ktorých siahnuť a prečo?

Zelený čaj so škoricou:
Zelený čaj obsahuje kofeín, ktorý pomáha stimulovať nervový systém a zvýšiť hladinu energie. Škorica pridáva do čaju pikantnú chuť a má povzbudzujúce účinky, pomáha udržať rovnováhu cukru v krvi.

Čierny čaj s citrónom:
Čierny čaj obsahuje vyššie množstvo kofeínu, ktorý môže podporiť bdelosť a sústredenie počas dňa. Čerstvý citrón pridáva do čaju osviežujúcu kyslosť a vitamín C, čím zároveň „nakopne“ imunitu.

čaj, relax, detox, žena Čítajte viac Maté či žihľavový? Teplý či studený? Ak chudnete, potom by ste o čajoch mali vedieť toto

Maté čaj:
Maté čaj je bohatý na kofeín, ktorý v kombinácii s ostatnými látkami v ňom obsiahnutými má pozvoľný a rovnomerný povzbudivý účinok. Je ideálny pre tých, ktorí preferujú postupné uvoľňovanie energie namiesto náhleho „nakopnutia“, ktoré je však len krátkodobé. Má zároveň pozitívny vplyv na telesnú hmotnosť a hladinu tuku.

zázvor, ďumbier Čítajte viac Ako skladovať odrezaný zázvor? Ak to urobíte správne, vydrží dlho

Kurkuma a zázvorový čaj:
Kombinácia kurkumy a zázvoru poskytuje organizmu protizápalové účinky a podporuje celkové zdravie. Tento čaj môže pomôcť zmierniť rannú únavu a prispievať k celkovému pocitu pohody a energie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #káva #ranné rituálny

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Pravidelné cvičenie a vyvážená strava zlepšia vaše zdravie.
Pomôžte komu sa dá, možno aj vy raz budete...