Maté či žihľavový? Teplý či studený? Ak chudnete, potom by ste o čajoch mali vedieť toto

V období zhadzovania kilogramov môžu byť dobrými pomocníkmi aj niektoré čaje. Sú to aj tieto!

20.01.2023 09:00
čaj, relax, detox, žena Foto:
Chudnite aj s pomocou správneho čaju.
debata

Mätový čaj

Esenciálne oleje z mäty piepornej tlmia chuť do jedla prirodzeným spôsobom a preto by táto bylinka nemala chýbať v čajoch na chudnutie. Okrem toho môže mäta podporovať trávenie tukov a tiež zmierniť tráviace problémy. Čerstvé listy sa hodia najmä do čaju na chudnutie s mätou piepornou.

čaj, schudnúť Čítajte viac Štúdia potvrdila: Pitím tohto čaju naozaj spaľujete viac kalórií

Žihľavový čaj

Je známy predovšetkým svojimi odvodňovacími vlastnosťami, ktoré podporujú telo pri detoxikácii, prečisťovaní a tým aj pri chudnutí. Je to tiež ideálny čaj na chudnutie. Okrem toho má žihľava zdraviu prospešný účinok na mnohých ďalších úrovniach. Bylina pomáha pri ochoreniach močových ciest, tráviacich problémoch a zápalových ochoreniach. Hoci žihľavový čaj neobsahuje kofeín, nemali by ste ho piť ako čaj na chudnutie tesne pred spaním, pretože odvodňujúci účinok môže znamenať, že budete musieť chodiť v noci častejšie na toaletu.

Maté čaj

Maté je už dlho stredobodom záujmu štúdií o obezite a súvisiacich chorobách. Maté, ktorého listy sa pripravujú najmä ako čaj, má pozitívny vplyv na telesnú hmotnosť a hladinu tuku. Čaj maté pite ráno, pretože obsahuje kofeín a je teda aj stimulantom.

TIP: Schudnúť vám pomôže nielen druh čaju, ale dokonca aj jeho teplota! Podľa vedeckých štúdií by mal studený čaj maté (3 stupne Celzia) zvýšiť spotrebu kalórií viac ako teplý (55 stupňov Celzia) a tým aj efekt chudnutia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #čaj

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...