Pomôže s ekzémom, zaberá na chudnutie a pre pokožku je hotový balzam: Zeler má mnoho pozitív, jesť by sme ho mali aj pre toto...

Zeler je zelenina, ktorá má mnoho zdravotných výhod a je obľúbená pre svoje vynikajúce vlastnosti.

01.12.2023 13:30
zeler Foto:
Výhodou zelera je jeho hydratačný účinok na pokožku. Vďaka vysokému obsahu vody pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a pružnú.
debata

Na Slovensku je stále veľmi obľúbený hľuzový zeler, ktorý sa často pridáva do polievok. Avšak, ak túžite po ešte väčších výhodách pre vaše zdravie a tiež postavu, skúste ku zdravému hľuzovému zeleru pridať aj stopkový.

Hlavné benefity zeleru

Zeler je nielen chutnou a osviežujúcou zeleninou, ale má aj mnoho výhod pre náš vzhľad a zdravie. Mnohí ho považujú za diétnu potravinu, pretože je nízkokalorický a obsahuje veľa vody. Jeho konzumácia môže pomôcť pri chudnutí a udržiavaní zdravej hmotnosti.

žena, spánok, zaspávanie, noc, zlý spánok, relax, posteľ Čítajte viac Čo sa stane, ak neperiete posteľné obliečky každý týždeň? Rizík je niekoľko, hrozí napríklad aj toto...

Zeler obsahuje množstvo vitamínov a minerálov, ktoré prispievajú k zdraviu kostí a srdca. Vitamín K, ktorý je bohato obsiahnutý v zelere, je dôležitý pre zdravie kostí a zahŕňa aj protizápalové účinky. Táto koreňová zelenina obsahuje tiež vlákninu, ktorá je dôležitá pre správne fungovanie tráviaceho systému a udržiavanie zdravého trávenia.

Na Slovensku sa popularite teší hľuzový zeler. Foto: SHUTTERSTOCK
zeler, zelenina Na Slovensku sa popularite teší hľuzový zeler.

Výsledky nielen zvnútra, ale aj zvonka

Ďalšou výhodou zelera je jeho hydratačný účinok na pokožku. Vďaka vysokému obsahu vody pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a pružnú. Taktiež má protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri riešení problémov ako akné a ekzémy.

lanove zrnaxxx Čítajte viac Tušili ste, čo dokážu tekvicové semienka alebo orechy? Za hrsť pred spaním a budete búvať ako...

Ak chcete využiť výhody zelera na chudnutie, odporúča sa konzumovať samotné stonky. Stonky obsahujú viac vlákniny než šťava a pomáhajú udržiavať pocit sýtosti. Vláknina tiež podporuje správne trávenie a zlepšuje črevnú funkciu.

Záver:

Celkovo je zeler vynikajúcou voľbou pre zdravú stravu a vzhľad. Jeho nízka kalorická hodnota, vysoký obsah vody a množstvo vitamínov a minerálov robia z neho skvelý príspevok k zdraviu. Takže, neváhajte a začnite pridávať zeler do svojej stravy a užite si jeho prospešné účinky na vašu postavu a zdravie! Je však dôležité mať na pamäti, že niektorí ľudia môžu byť alergickí na zeler. Pred začatím pravidelného konzumovania zelera sa odporúča skontrolovať svoju reakciu na túto zeleninu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #chudnutie #zelenina #pleť #ekzém #zeler #sezónna zelenina #pozitívny účinok

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...