Alkohol - ako často a koľko? Štyri zásady slávnej fitness trénerky, pomôžu vám v ceste za krajším a zdravším telom

Jillian Michaels je slávna fitness trénerka, ktorá má na konte spoluprácu s mnohými hviezdami (Pink, Julia Roberts, Amanda Peet, Sarah Paulson...).

17.02.2023 06:00
Jillian Michaels Foto:
Fitness trénerka Jillian Michaels.
debata (4)

Tu sú jej tipy pre zdravší životný štýl, ktorý môžete jednoducho začleniť do svojho každodenného života. Prezradila ich v rozhovore pre „Livestrong.com“.

Jillian Michaels si svojím programom „Shred – Slim in 30 Days“ získala povesť jednej z najlepších fitness tréneriek na svete. Išlo o chudnutie a formovanie postavy dennými cvičeniami, vďaka ktorým sa dá zhodiť 9 kilogramov za jeden mesiac. Preslávila sa aj vďaka účinkovaniu v šou televízie NBC – The Biggest Loser. V nej pomáhala chudnúť ľuďom s extrémnou nadváhou. Niet sa teda čomu čudovať, že tipy a triky majú cenu zlata.

chudnutie, hmotnosť, chudosť Čítajte viac Slávna fitness trénerka: Ak chudnete, na tieto potraviny zabudnite - je medzi nimi aj sója

1. Vyčiarknite tekuté kalórie

Od alkoholu po pomarančový džús: Mnohé nápoje sú plné (skrytého) cukru a teda prázdnych kalórií. Radikálne vylúčenie týchto nápojov z vášho každodenného života je prvým krokom k zdravšiemu životnému štýlu. „Alkohol podporuje rakovinu prsníka a vaječníkov,“ hovorí Jillian Michaels. "Ja sama milujem víno a pivo, ale nie sú dobré ani pre zdravie, ani pre postavu.“ Kráľovná fitness odporúča znížiť konzumáciu alkoholu na jeden večer v týždni a dať si maximálne dva drinky.

2. Urobte si zo spánku prioritu

Trénerka radí ísť spať radšej o hodinu skôr, ako pozerať ďalšiu epizódu vášho obľúbeného seriálu alebo kontrolovať sociálne siete na vašom smartfóne. Spánok by sa mal stať jednou z vašich priorít, bolo preukázané, že zlepšuje hormonálnu rovnováhu v tele a súvisí aj s chudnutím.

plank, planking, tréning, žena, cvičenie Čítajte viac Pravidelné cvičenie planku má aj benefity, o ktorých sa tak často nehovorí

3. Termín u lekára berte vážne

Jillian Michaels odporúča absolvovať všetky preventívne lekárske prehliadky, na ktoré máte nárok. Koniec koncov, 50 percent všetkých druhov rakoviny sa dá včas odhaliť prostredníctvom skríningu.

4. Vyberajte bio produkty

„Pesticídy, antibiotiká, rastové hormóny a podobné toxické prísady, ktoré sa dostávajú do potravín, sú všetko možné, len nie dobré pre váš metabolizmus a vaše zdravie,“ hovorí Michaels. Najmä pri mäse, mliečnych výrobkoch a ovocí by ste mali siahnuť po bio verzii.

Video

VIDEO: S trénerom Marošom Molnárom z Extrémnych premien sme sa zhovárali o obezite, o boji s ňou, o dôležitej motivácii či o tom, aké ciele si treba stanoviť, ak chcete schudnúť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #tréning #Jillian Michaels

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...