Nevera na pracovisku, románik s kolegom? Odborník na reč tela odkazuje... prezradiť ich môže týchto 5 znakov

Podľa nedávneho prieskumu, ktorý sa uskutočnil na vzorke 3 800 ľudí vo Veľkej Británii, sa až 85 % mimomanželských či mimopartnerských vzťahov začína v pracovnom prostredí. Až jeden zo štyroch opýtaných priznal či priznala neveru s kolegami.

14.11.2023 00:00
živnosť, szčo, kancelária, trvalý pracovný... Foto:
Romániky vznikajú na pracovisko často aj preto, lebo sú vlastne akýmsi zakázaným ovocím.
debata

Dôvodom môže byť určite aj fakt, že pokušenie ochutnať zakázané ovocie môže byť veľmi silné – najmä v prostredí, kde sa očakáva dodržiavanie profesionalizmu a hraníc. A mnohí sa nedokážu ubrániť pokušeniu. Riziko pritom rastie v čase večierkov či firemných team-buildingov, na ktorých zvykne do hry vstúpiť aj alkohol.

víno, sex, milenci, nevera, láska, vášeň, dvojica, posteľ Čítajte viac Baran či Vodnár? Pozor, k nevere majú bližšie než iné znamenia

Portál Rant CASINO, ktorý štúdio realizoval, a obrátil aj na psychológa a experta na reč tela Inbaal Honigman, aby pomenovali základné znaky, ktoré môžu byť výstražnými signálmi. Samozrejme, neznamená to, že ak nejaký z nich spozorujete, musíte partnera či partnerku obviniť hneď z nevery. Opatrnosť a pozornosť však nie sú na škodu.

5 znakov v reči tela, na ktoré by ste mali dávať pozor:

1. Partner/-ka nedokáže s vami udržať očný kontakt

Ak váš partner klame, nebude schopný udržať dlhý očný kontakt s vami, pretože sa snaží skryť akékoľvek výrazné prejavy na tvári, tvrdí Inbaal Honigman. Sledujte rýchle pohľady, ktoré sa odvrátia, keď sa pokúsite spojiť svoje oči s nimi. Ak máte podozrenie z nevery, skúste iniciovať rozhovory o práci a pozorne sledujte, ako sa pohľad očí môže pohybovať z boku na bok, keď sa snažia udržať svoje klamstvá v súlade.

láska, rozchod Čítajte viac Narazil váš vzťah na slepú uličku? Takto zistíte, že sa niečo deje

2. Prechod do obranného režimu, keď sa hovorí o práci

Partner, ktorý nemá čo skrývať, zvyčajne prejavuje otvorené a neutrálne gestá s rukami visiacimi prirodzene po stranách, keď hovorí o práci. Ak niekto klame, môže prejaviť uzavretú telesnú reč, ako sťahovanie pästí, prekrižovanie rúk alebo zakrývanie úst alebo tváre rukami. Ide o gestá podvedomej ochrany, ktorou sa snažia zakryť časť z informácie, ktorú hovoria.

3. Napätie na ramenách

Nevera v pracovnom prostredí môže viesť k zvýšenému stresu, a toto napätie sa často prejavuje na ramenách, ktoré sa zdajú byť zdvihnuté a tuhé. Táto obranná pozícia môže byť fyzickým prejavom vnútorného nepokoja, myslí si odborník na reč tela.

shutterstock 1845311161 Čítajte viac Nevera je ako veľká rana na vzťahu. Len ju obviazať a nechať tak nestačí

4. Neustále sa snažia mať telefóny pri sebe

Neverný partner (a nielen ten, ktorý je neverný na pracovisku) sa môže obávať, že mu polovička nájde telefón a odhalí niečo, čo by malo zostať skryté. V 21. storočí a dobe technológií je už totiž šanca, že neexistuje digitálna stopa po nevere, naozaj minimálna. Nervózna osoba sa pri hľadaní telefónu bude triasť. Sledujte znaky ako skákanie z jednej nohy na druhú, klopkanie prstami alebo hľadanie telefónu nervóznym pohľadom.

5. Majú tendenciu chodiť oveľa rýchlejším tempom

Prechádzka s neverným partnerom môže byť ako jazda na horskej dráhe. Môžu byť príliš obzvlášť znepokojení, že budú odhalení, čo ich vedie k rýchlejšiemu tempu chôdze, ktoré môže pôsobiť uponáhľane a úzkostlivo. Ak ich držíte za ruky, môžete si všimnúť upotené dlane. Neverníci podľa odborníka na reč tela tiež neustále skenujú svoje okolie – to je znak ich nervozity a strachu, že ich niekto z práce alebo ich pracovný flirt uvidí.

Spolu až za hrob? S manželom sme skoro zistili, že realita je iná. Ale aj chyby vzťah môžu posilniť
Video
Zdroj: PRAVDA

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #nevera #kancelária #reč tela #pracovisko #znak

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....