Nevera je ako veľká rana na vzťahu. Len ju obviazať a nechať tak nestačí

Nazývať neveru fenoménom moderných vzťahov sa môže zdať niekomu odvážne. Isté však je, že s neverou príde do kontaktu takmer každý - či už priamo, alebo sprostredkovane.

12.10.2021 06:00
debata (2)

VIDEO IDE O NÁS TU:

Video

Ak sa vyskytne v našom vlastnom partnerskom živote, prináša množstvo náročných situácií. Psychologóvia často neveru prirovnávajú k veľkej vzťahovej traume, niektorí ju metaforicky označujú za ranu.

„Čo je znakom intimity medzi partnermi, dobrých funkčných vzťahov, je to, že si pri nich vydýchnete. Prídete domov a odfúknete si, lebo tam ste v bezpečí. Cítite to tak, že ‚tu ma majú radi, tu mi pomôžu, keď to potrebujem, tu mi kryjú chrbát‘. A to sa neverou stratí,“ uviedla v relácii Ide o nás psychologička a psychoterapeutka Lenka Rušarová.

Vo svojej praxi pomáha aj párom, stretla sa tiež s mnohými prípadmi, keď s ňou traumu museli riešiť osoby, ktoré boli súčasťou vzťahového trojuholníka v pozícii milenky či milenca. Ani ich situácia nie je často jednoduchá, zdôraznila v novej epizóde relácie Ide o nás.

Na tému nevery sme sa s Lenkou Rušarovou pokúsili pozrieť z viacerých uhlov a dokonca aj zodpovedať otázku, či sa vzťahy ňou zasiahnuté dokážu pozviechať a revitalizovať. Veríme, že táto téma vás zaujme – či už vo videoformáte (vyššie) alebo ako podcast.

Podcastovú verziu relácie Ide o nás o téme nevery nájdete tu.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #bolesť #nevera #partner #psychológ #Zrada #Ide o nás #Lenka Rušarová

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...