Ako dlho má trvať bozk, aby sa do vášho vzťahu opäť vkradla romantika?

Letmý bozk alebo nekonečné bozkávanie, pri ktorom sa takmer vznášate nad zemou?

07.09.2022 11:00
bozk, láska, dvojica, romantika, rande Foto:
Chcete opäť vniesť romantiku do vášho vzťahu?
debata (1)

Medzi dvoma bozkami existujú obrovské rozdiely. A práve tie môžu znamenať rozdiely aj vo vzťahu. Ako dlho má trvať bozkávanie, ak túžite vniesť do vášho vzťahu takú iskru, akoby ste spolu začínali práve randiť?

zlomené srdce, definitívny rozchod, hrubá čiara za vzťahom Čítajte viac Ak nechcete mať srdce rozlámané na kúsky, týmto znameniam sa vyhnite

Čerstvo zamilovaní ľudia si často doslova ležia hodiny v náručí a ich pery sa od seba nedokážu odtrhnúť – príťažlivosť medzi nimi je taká silná a spaľujúca. Ale časom sa do mnohých vzťahov dostane rutina, neskôr stres a to všetko „zabíja“ romantiku aj vášeň. Z dlhého a vášnivého bozkávania zostane maximálne letmý bozk na rozlúčku.

Ale práve na bozku je možné stavať, ak túžite váš vzťah opäť rozprúdiť, prinavrátiť mu romantiku. Pri bozku nejde ani tak o techniku, ako o dĺžku jeho trvania. Bližšie sa na to pozreli vedci v „The Gottman Institute“, ktorí vypočítali, že 6-sekundový bozk je obzvlášť účinný po dlhom fyzickom odlúčení, aby sa obaja partneri mohli znova spojiť. Bozk predstavuje začiatok spoločného času, poskytuje pocit bezpečia a všetko negatívne z minulosti môže pri takomto bozku „zmiznúť“ či aspoň vyblednúť.

láska, vzťah, problém, nevera Čítajte viac Prečo ľudia podvádzajú svojho partnera? 8 najčastejších dôvodov podľa prieskumu

Spočiatku sa môže zdať páru takéto bozkávanie dlhé a zvláštne, najmä, ak ste si už zvykli na letmé bozky. Rýchlo si však všimnete, aký je dlhý bozk pre vás oboch výnimočný a čo prináša do vášho spoločného života a prežívania. Obaja sa nastavíte na vnímanie tela toho druhého, opäť sa otvoríte romantike a vášni, ktorá sa prebúdza počas dlhého bozkávania sa.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás s psychológom Petrom Sunyíkom o rutine vo vzťahu – fázach, ktoré prežívame, kým sa ku nej dostaneme, ale aj o tom, ako sa správať, aby rutina náš vzťah nepochovala.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bozk #vášeň

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....