Prečo ľudia podvádzajú svojho partnera? 8 najčastejších dôvodov podľa prieskumu

Nevera - pre mnohých ľudí priam čierna mora, ktorá ich prenasleduje v každom vzťahu. Prečo ale ľudia podvádzajú? Čo ich na nevere láka, čo ich k nej privedie?

09.11.2021 15:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Nevera vo vzťahu? Prečo k nej došlo?
debata (1)

Na túto otázku odpovedali respondenti v prieskume Marylandskej univerzity, do ktorého sa zapojilo 495 ľudí. Tu sú najčastejšie odpovede na tému, prečo boli neverní.

Pomsta

Väčšina opýtaných uviedla, že svojho partnera podviedla z pomsty. Hádka alebo iné problémy vo vzťahu zvyčajne smerovali k afére.

Láska vyprchala

Niektorí ľudia sa k nevere uchýlia preto, že partnera už nemilujú, ale nevedia, ako mu to povedať. Na otázku, prečo svoj vzťah čestne neukončili odpovedali, že partnerovi nechceli ublížiť.

Slabé city

K nevere sa niektorí uchýlia v období, kedy ich vzťah ešte nie je ujasnený a majú pocit, že s novým partnerom zatiaľ netvoria „skutočný“ pár.

Nevera zraňuje, ale nie je ľahká ani pre toho, kto podvádza – reláciu Ide o nás s psychologičkou Lenkou Rušarovou o nevere si pozrite tu
Video

Sebavedomie

Mnohým vďaka nevere stúpne sebavedomie a preto sa k nej uchýlia. Potrebujú pocit, že sú stále atraktívny pre opačné pohlavie.

Zmena

Niekedy ide len o sex. Mnohí z opýtaných uviedli, že svojho partnera podviedli, pretože jednoducho zatúžili po spestrení v spálni.

nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň, žiarlivosť Čítajte viac Podvedie ma? Ak máte po boku partnera v tomto znamení, zrejme áno

Zanedbávanie

Zanedbávanie zo strany partnera je takisto častým dôvodom k nevere. V takýchto prípadoch sa však zvyčajne jedná o dlhotrvajúcu záležitosť.

Neukojená sexuálna túžba

Potom, čo jeden z partnerov stratí chuť na sex, si druhý hľadá niekoho, s kým ukojí svoju sexuálnu túžbu.

Náhly „úlet“

Aj alkohol či stres sa často podpisujú pod náhodnú neveru, kedy k nej príde z čista-jasna, zväčša ide o jednorazovú aférku.

Žiarlivosť je emócia, ktorú asi zažil každý z nás. Vo vzťahoch môže mať rôzne podoby – pozrite si reláciu Ide o nás
Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #partner

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...