Valentína oslavuje skoro celý svet: V Mexiku sa na lásku pije tequila, Poliaci idú na púť

Ak by ste mali pocit, že sviatok zamilovaných je len výmysel zo západu, možno vás presvedčíme o opaku. Oslavujú ho mnohé národy a každý trošku inak. Láska totiž stojí za oslavu.

14.02.2022 06:00
val-láska, pár, dar, srdce, partner Foto:
Ako oslavujú sviatok zamilovaných jednotlivé národy vo svete?
debata

Austrália

Oslava Valentína je v tejto krajine pomerne populárnou udalosťou. V tento deň môžete vyjadriť svoju lásku všetkým blízkym – partnerom, priateľom, rodičom, susedom, kolegom a dokonca aj domácim maznáčikom. Deň svätého Valentína oslavuje asi 90 % mládeže. Najbežnejšími darmi v tento deň sú valentínske pohľadnice a kvety.

Mexiko

Muži a ženy sa na Valentína obliekajú do jasných a farebných ponč a tancujú v uliciach. Tradičným jedlom je kaktus a nápoje sú mezcal a tequila.

shutterstock 1798408189 Čítajte viac Vôňa ako valentínsky darček? Poteší, rozosmeje, rozpúta vášne - máme 11 tipov

Taliansko

Najčastejšie sa obdarovávajú kvetmi, sladkosťami, šperkmi, obľúbeným darčekom je aj spodná bielizeň. Obľúbené sú aj romantické večere v reštaurácii či návšteva Ríma a Benátok.

Veľká Británia

Deň svätého Valentína je v tejto krajine spájaný s dievčatami, ktoré vykonávajú veštecký obrad, aby zistili svoj osud. Ráno po prebudení sa vraj pozrú z okna. Prvý muž, ktorého dievča uvidí, je vraj jej spriaznená duša. Dievčatá vraj na kúsky papiera píšu aj rôzne mužské mená a hádžu ich do rieky. Prvé meno, ktoré sa objaví, bude meno budúceho manžela.

Francúzsko

Francúzi sú vraj romantici, ktorí oslavujú najmä v kaviarňach a reštauráciách. Obľúbenými darčekmi sú valentínky so štvorveršiami, sladkosti, spodná bielizeň, suveníry so srdiečkami, obrazy bozkávajúcich sa vtákov, cestovanie, ale aj umelé kvety „hovoriace vyznania lásky“.

láska, darček, zamilovanie, partneri, Valentín Čítajte viac Sviatok sv. Valentína: Príležitosť, ako osláviť vzájomnú lásku

Švédsko

Deň svätého Valentína má meno – Deň všetkých sŕdc. Najbežnejšími darčekmi v tento deň sú kvety a sladkosti v tvare srdca či romantický obed. Veľmi obľúbené sú výlety po Štokholme, Mariefrede, ostrovoch Gotland a Öland.

Fínsko

14. februára oslavujú ako Deň priateľstva. Fíni si veľmi cenia priateľstvo, lojalitu a dôslednosť, usilujú sa o rovnosť pohlaví. Vo Fínsku si na Valentína navzájom dávajú valentínky, hračky, suveníry a sladkosti.

Amalfi, Taliansko Čítajte viac 7 dokonalých miest na romantický road-trip! Zlato v rebríčku uchmatli Talianom...

Amerika

V tento deň je zvykom dať svojim milovaným valentínku, sladkosti, čokoládu, kvety, básne.

Kanada

V Kanade sa dávajú na Valentína darčeky nielen blízkym osobám, ale aj domácim miláčikom.

Poľsko

Poliaci na Valentína putujú do poznanskej metropoly, pretože veria, že sú tam pozostatky svätého Valentína.

Video
VIDEO: Šťastné vzťahy sú základ pre spokojný život, šťastné vzťahy sú aj úprimné. O úprimnosti vo vzťahu sme sa zhovárali so psychologičkou Lenkou Uherovou.
Dámska podprsenka so vzorom kvetín F&F, info o...
Čierna nevystužená čipkovaná podprsenka...
+17Nevystužená podprsenka z čipky Lindex, predáva...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #oslava #svet #Valentín #krajina

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...