7 dokonalých miest na romantický road-trip! Zlato v rebríčku uchmatli Talianom...

S blížiacim sa sviatkom zamilovaných sa možno zamýšľate nad plánom, ako stráviť romantický deň. A čo tak spraviť si z toho víkend alebo trebárs aj týždeň.

04.02.2022 13:00
7. miesto v ankete o najromantickejšie miesta...
6. miesto v ankete o najromantickejšie miesta...
+45. miesto v ankete o najromantickejšie miesta...

Nemusí ísť za každú cenu práve o februárový dátum, ale práve pri príležitosti sviatku zamilovaných vznikol nedávno na serveri Confused.com prieskum o tom, aké najromantickejšie miesta na výlety existujú v Európe. Romantické road-tripy autom priamo do konkrétnej destinácie, či napríklad výlety, kam najprv odletíte lietadlom a následne si vo dvojici prenajmete auto a obídete časť krajiny, hodnotili na základe recenzií online a komentárov na sociálnych sieťach.

Zdá sa, že vôbec najromantickejšou krajinou sa stalo Taliansko, ktoré má v prvej sedmičke až tri destinácie. Na prvú priečku však podľa hodnotiaceho indexu nedosiahlo. To si pre seba „uchmatlo“ Nemecko. Chcete poznať teda inšpirácie na romantický (a nielen taký) výlet? Možno práve túto jar zamieria vaše kroky alebo volant sem. Pozrite si s nami prvú sedmičku podľa výsledkov prieskumu z Confused.com.

7. miesto – Lofoten (Nórsko)

Štyri hlavné ostrovy a viac ako 80 malých ostrovčekov, vyčnievajúcich pôsobivo do Nórskeho mora vytvára dychvyrážajúcu panorámu a je miestom, ktoré je ako stvorené na výlet pre dvojicu, ktorá chce spoznávať severskú krajinu aj náturu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sascha Kaliga (@saschakaliga)

6. miesto – Divoká atlantická cesta (Írsko)

Je najdlhšou definovanou pobrežnou jazdnou cestou na planéte a ponúka úchvatné výhľady na more, kopce, útesy či západy slnka.

5. miesto – Toskánsko (Taliansko)

Azda ho ani netreba predstavovať – malebný región, ktorý okrem krásnej krajiny ponúka aj úžasné víno či jedlo a množstvo romantických miest na prenocovanie.

4. miesto – Severné pobrežie 500 – škótska Route 66 (Veľká Británia)

Okružná trasa začína na zámku Inverness a povedie vás piatimi okresmi. North Coast 500 bola spustená v roku 2015 ako súčasť Iniciatívy North Highland, ktorej snahou je budovať trvalo udržateľný cestovný ruch v odľahlých komunitách.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @goldenhatofdoom

Ktoré miesta sa ocitli v TOP 3? Pozrite sa ďalej…

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #prieskum #láska #cesta #romantika #Valentín #road-trip

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...