Prečo sa oplatí občas sypať sódu bikarbónu do umývačky riadu?

Sóda bikarbóna je všestranný prostriedok na použitie v domácnosti a môže pomôcť aj s umývačkou riadu. Je dobré pridávať ju do nej pravidelne.

08.09.2022 11:00
umývačka riadu Foto:
O umývačku riadu sa treba starať.
debata

V kuchyni je umývačka riadu jednou z vecí, ktoré používame najčastejšie. Niet sa čomu čudovať, špinavý riad sa nakopí deň čo deň a tak sa umývačka riadu v rodinách zaplní so železnou pravidelnosťou. Aby nám umývačka fungovala, je dôležité sa o ňu starať a čistiť ju. Pri tom nemusíme vždy používať len chemické prostriedky. K vyčisteniu umývačky z času na čas dobre poslúžia aj domáce prostriedky, jedným z nich je jedlá sóda.

praženica, vajcia Čítajte viac Nadýchaná praženica, ktorá nemá konkurenciu? Stačí ovládať pár trikov

Použitie sódy bikarbóny v starostlivosti o umývačku? Tu je hneď niekoľko výhod – zmäkčuje vodu, udržuje prístroj bez vodného kameňa, neutralizuje nepríjemné pachy, pôsobí antibakteriálne a účinne zbavuje umývačku mikróbov.

žena, upratovanie, domácnosť, nečistoty Čítajte viac Tri super triky, aby váš byt vyzeral vždy dokonale uprataný! A návštevy sa môžu prihrnúť kedykoľvek

Čistenie umývačky riadu sódou bikarbónou je nielen lacné, ale aj veľmi jednoduché. Stačí z umývačky vybrať spodný kôš, aby dno zostalo voľné. Potom po celej ploche rovnomerne rozsypte sódu bikarbónu a do priehradky na tabletu do umývačky pridajte trochu octu. Potom vráťte spodný kôš späť, zvoľte program s najvyššou teplotou a zatvorte umývačku riadu, ale tentoraz bez špinavého riadu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umývačka riadu

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....