Mydlo, ktoré nepení, ale inak robí zázraky! Vo vašej kuchyni by nemalo chýbať

Ak sa rada zvŕtate v kuchyni a varenie je vaším koníčkom, potom zbystrite. Možno ste ešte nepočuli o špeciálnom mydle, ktoré je ako stvorené do kuchyne. Prečo?

15.02.2022 06:00
mydlo, nerez, antikor Foto:
Mydlo z nerezovej ocele, skvelý pomocník v kuchyni.
debata

Pri krájaní cibule, šalotky, cesnaku či rýb zostáva na našich rukách nepríjemný zápach. A hoci slzy z očí po krájaní cibule už dávno vyschli, zápach nie a nie zmiznúť. Pri takomto problém klasické mydlo v kúpeľni či saponát na riad nepomáha. Môžete skúsiť aj domáci trik na odstránenie zápachu z rúk a tým je mletá káva. Ale lepším riešením je mydlo z nerezovej ocele.

praženica, vajcia Čítajte viac Nie! Mnohí pridávajú túto ingredienciu do praženice, ale je to chyba

A hoci takéto pevné mydlo nepení, pri zápachu na rukách dokáže účinne pomôcť. A to nielen pri otravných pachoch po cibuli či rybách, ale dokonca aj pri pachu od benzínu. Navyše, mydlo je ekologické, keďže sa nikdy neopotrebuje.

banán, žena diéta, chudnutie, hmotnosť Čítajte viac Snažíte sa chudnúť? Spoznajte mini-triky s banánmi či cestovinami, ktoré oceníte počas dňa

Ako funguje? Molekuly obsiahnuté v nehrdzavejúcej oceli na seba vedia naviazať molekuly kyselín obsiahnutých v aromatických potravinách. Touto reakciou sa pachy eliminujú a vaše ruky nebudú zapáchať a rušiť tak vaše čuchové bunky niekoľko hodín či dokonca dní po varení. Zjednodušene to znamená, že nehrdzavejúca oceľ dokáže viazať a tým neutralizovať látky, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach.

V internetových obchodoch takéto mydlo zoženiete už za 4 či 5 eur, ale, samozrejme, na trhu sú aj dizajnovejšie kúsky za 15 a viac eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zápach #kuchyňa #Neřež #mydlo

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...