Aj vy si zvyknete do praženice priliať mlieko, aby bola krémovejšia a chutnejšia? Ak áno, robíte chybu. Mlieko v praženici je úplne zbytočné, aspoň podľa Robbyho Melvina, vedúceho testovacej kuchyne pre časopis Southern Living. Mlieko podľa jeho slov dokáže s praženicou len dve veci – zakryje chuť vajec a urobí vajíčka bledými a „gumenými“.
Podľa Melvina na dobrú praženicu celkom postačí maslo. Roztopte ho na panvici na stredne vysokej teplote do zlatista. V miske rozšľahajte vajcia a potom ich prilejte do panvice.
Rovnaký názor v minulosti vyslovil aj známy americký kuchár Anthony Bourdain, autor niekoľkých kníh a moderátor relácií o varení. Podľa jeho receptu by mala byť praženica len o vajíčkach. Nikdy sa do nej nepridáva mlieko, smotana či voda, ako je zvykom v mnohých domácnostiach, stačí ju ochutiť soľou a korením.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Praženica s hubami na Varecha.sk