Nie! Mnohí pridávajú túto ingredienciu do praženice, ale je to chyba

Ako si zvyknete pripravovať praženicu? Mnohí si do nej pridávajú jednu ingredienciu, o ktorej sa tvrdí, že jej chuť vylepší. Ale nie je to pravda.

26.01.2022 11:00
praženica, vajcia Foto:
Ako robíte praženicu vy?
debata (13)

Aj vy si zvyknete do praženice priliať mlieko, aby bola krémovejšia a chutnejšia? Ak áno, robíte chybu. Mlieko v praženici je úplne zbytočné, aspoň podľa Robbyho Melvina, vedúceho testovacej kuchyne pre časopis Southern Living. Mlieko podľa jeho slov dokáže s praženicou len dve veci – zakryje chuť vajec a urobí vajíčka bledými a „gumenými“.

Podľa Melvina na dobrú praženicu celkom postačí maslo. Roztopte ho na panvici na stredne vysokej teplote do zlatista. V miske rozšľahajte vajcia a potom ich prilejte do panvice.

Rovnaký názor v minulosti vyslovil aj známy americký kuchár Anthony Bourdain, autor niekoľkých kníh a moderátor relácií o varení. Podľa jeho receptu by mala byť praženica len o vajíčkach. Nikdy sa do nej nepridáva mlieko, smotana či voda, ako je zvykom v mnohých domácnostiach, stačí ju ochutiť soľou a korením.

Vyskúšajte jeden z najobľúbenejších receptov všetkých hubárov.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Praženica s hubami na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #praženica
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy