Skvelé! Vedeli ste, že pri týchto problémikoch v domácnosti pomôže obyčajná žehlička?

Jasné, žehličkou sa v prvom rade žehlí textil. Ale poslúži aj v prípade, ak... Čítajte!

16.04.2021 13:00
žehlenie, žehlička, domáce práce, domácnosť Foto:
debata

Odstránite nalepené štítky z textilu

Občas to dá dosť práce, odlepiť z nového oblečenia biele nalepené štítky – či už s cenovkou alebo s inými informáciami o výrobku. Existuje jednoduchý trik, ako si s nimi poradiť práve s použitím žehličky. Položte na nálepku kúsok papiera a opatrne po ňom prechádzajte aj niekoľko sekúnd žehličkou zahriatou na strednom či miernom stupni. Štítok by sa mal dať následne ľahko oddeliť od textilu a odstrániť.

vajce, vajcia, voda, hrniec, varenie Čítajte viac Vodu, v ktorej ste varili vajíčka, nevylievajte! Núka sa naozaj zmysluplné využitie

Vyrovnajte nerovnosti na koberci

Ak necháme kus nábytku na koberci dlhší čas, následne sa na ňom môžu vytvoriť nepekné záhyby. Žehlička ich môže pomôcť aspoň sčasti opäť zarovnať. Položte uterák či hrubšiu handru na nerovnú oblasť na koberci a prechádzajte po ňom žehličkou na najvyššom stupni asi 5 – 10 sekúnd. Tieto miesta na koberci budú následne výrazne zarovnanejšie.

špagety, cedidlo, cestovina, sitko, Čítajte viac Ani minútu! Prečo by ste nemali nechať cestoviny v sitku či cedidle?

Zaschnuté škvrny vosku?

Vosk na textile rozhodne nepoteší. Ak stuhne, dá veľa práce zoškriabať ho z obľúbeného obrusu či odevu. Aj tu si môžete námahu ušetriť, ak použijete žehličku. Na voskovú škvrnu položte kúsok savého papiera alebo kuchynskú papierovú utierku a žehličku nastavte na mierny stupeň – prejdite ňou opatrne po papieri. Teplo vosk roztopí a vy ho z textilu odstránite ľahšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #textil #vosk #žehlička

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...