Po mame zdedila krásu aj slávne priezvisko. Teraz pred objektívom žiaria spolu, odkazom je vrúcnosť aj návrat ku koreňom

Jej mama patrila medzi najslávnejšie ženy jednej generácie. Právom jej patril prívlastok supermodelka, s ktorým ju médií titulujú dodnes. Ako sa však hovorí, jablko nepadá ďaleko od stromu. A platí to aj v prípade Kate Mossovej a jej dcéry Lily Mossovej.

04.04.2024 08:55
Lila Moss (vľavo) a jej slávna mama,... Foto:
Lila Moss (vľavo) a jej slávna mama, supermodelka Kate Moss v kampani pre značku Fendi pózujú spoločne. V hlavnej úlohe s kabelkou Peekaboo, ktorá sa môže dediť z generácie na generáciu.
debata (1)

Rodinné duo sa už v minulosti viackrát objavili na spoločnom móle či pred objektívmi, teraz však účinkuje v kampani, ktorá poukazuje na spojenie krásy, ale tiež vrúcnosť, rodinnú blízkosť a tradíciu. Päťdesiatnička Moss a jej očarujúca dcéra, ktorej otcom je novinár a kreatívec Jefferson Hack, sa objavili pred objektívmi a kamerami pre značku Fendi.

Katie Holmes Čítajte viac Doma majú kabelku tejto značky tisícky Sloveniek, slávne celebrity ju zbožňujú tiež. Namiesto loga však nosia... poriadne zvodné kúsky

Taliansky módny dom už niekoľko dekád prináša na trh s luxusnou módou produkty, z ktorých veľká časť nadobudla časom kultový status. Medzi také sa nepochybne radí aj kabelka Peekaboo – luxusný doplnok, ktorého vznik sa datuje do roku 2008 a spája s menom kreatívnej šéfky pánskej línie a doplnkov Silvie Venturini Fendi.

Kate Moss a Lila Moss spolu v kampani na Peekaboo
Video
Zdroj: FENDI

„Kabelka skrýva tajomstvá, no Peekaboo vychádza z myšlienky, že možno nosiť aj otvorenú kabelku,“ opisuje jednu z kultových kabeliek autorka jej podoby Silvia Venturini Fendi. „Myslím, že ak niekto nosí Peekaboo, nasvedčuje to, že ide o silnú a nebojácnu osobu," dodáva. Azda aj preto neprekvapí, že do novej kampane si značka vybrala práve Mossovú. Kate prebrala žezlo po svojej dobrej kamarátke a kolegyni Naomi Campbellovej, ktorá pre značku robila reklamu minulý rok.

zväčšiť Modelka Kate Moss a jej dcéra Lila Moss prišli... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Modelka Kate Moss a jej dcéra Lila Moss prišli v značke Fendi Modelka Kate Moss a jej dcéra Lila Moss prišli v značke Fendi Haute Couture.

Neposlušnému dieťaťu 90-tych rokov, ktoré narušilo tradične zaužívané vnímanie ženskej krásy a do sveta supermodeliek vtrhla so svojou neopozeranou krásou, sekunduje práve dcéra. Lilu Moss mnohí k slávnej mame prirovnávajú a pri pohľade na zábery z kampane sa porovnávaniu určite nevyhnete ani vy.

Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto Čítajte viac Vďaka za to, čo dnes nosia ženy, jej patrí právom. Za kontakty s nacistami aj kritika: Chanel pozná každý, ale kto vlastne poznal Gabrielle?

Lila Moss a Kate Moss nie sú jedinou rodinnou dvojicou, ktorá v modelingovom svete kráča v šľapajach jedna druhej. Z éry supermodeliek je známa napríklad aj Cindy Crawford, ktorej dcéra Kaia Gerber patrí medzi najznámejšie modelky súčasnosti. S modelingom sporadicky koketovala aj Grace Burns, dcéra Christy Turlingtonovej. Slávna Linda Evangelista, mimochodom tiež jedna z ambasádoriek Fendi, zase vychováva syna Augustina, ktorého fyzický vzhľad by určite zabodoval aj vo svete modelingu. Ďalšie deti slávnych rodičov si pozrite v našej galérii.

Supermodelka Christy Turlington a jej dcéra...
Kaia Gerber a Cindy Crawford na podujatí...
+33Modelka Kate Moss a jej dcéra Lila Moss prišli...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #rodina #reklama #Kate Moss #Kabelka #Fendi #Lila Moss #Peekaboo

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...