Veľa čiernej, striedme strihy, ale aj opulentný luxus: Móda na festivale v Berlíne je pestrá, inšpirujte sa hviezdami

Hoci tohtoročné dianie na filmovom festivale v Berlíne odštartovalo aj v znamení protestov proti krajnej pravici, pozornosť médií sa zvrtla aj k filmom a móde. Tá druhá je v prípade podobných podujatí ostrosledovaná.

20.02.2024 00:00
Kristen Stewart v kreácii Chanel Haute Couture... Foto: ,
Herečka Kristen Stewart v kreácii Chanel Haute Couture (vľavo) a režisérka Rose Glass na uvedení filmu Love Lies Bleeding.
debata

Od štartu, ktorý prebehol minulý týždeň vo štvrtok, sa hviezdy predviedli skôr v striedmych podobách. Aj červený koberec sa pred festivalovým kinom v Berlíne zaplnil tlmenejšími a civilnejšie pôsobiacimi kreáciami. Samozrejme, to vôbec neznačí, že by móda známych herečiek či filmových autoriek a autorov nebola aj dostatočne inšpiratívna.

848018297 Čítajte viac Móda hviezd z cien BAFTA: Uchvátila Emily Blunt aj dcéra Phila Collinsa. Veľké prekvapenie večera? 'Princezná Kate' s novým účesom

Spomedzi mnohých stačí spomenúť niekoľko príkladov. Americká herečka Rooney Mara stavila na triezvu a nadčasovú čiernu farbu a spoluprácu so značkou Givenchy. Jej sako s výraznými ramenami pútalo pozornosť a budilo dojem silnej nositeľky s jasne vyhraneným štýlom. Ten ešte umocnila večerná róba – čierna kreácia bez ramienok.

Herečka Amanda Seyfried uviedla v Berlíne...
Herečka a tento rok aj členka poroty Jasmine...
+34Modelka Toni Garrn na slávnostnom otvorení...

Čierna farba sa rozhodne môže zaradiť medzi obľúbené voľby hviezd na tohtoročnom festivale. V kreácii Chanel s dekoratívnym dezénom tvídového materiálu tkaného ručne sa predvádzala herečka Vicky Krieps a na čiernu kombináciu šiat a plášťa stavila napríklad domáca herečka a moderátorka Veronica Ferres či herečka Liv Lisa Fries. Čierny nohavicový kostým so sexy vyznením predvádzala zase prezidentka poroty – herečka Lupita Nyong'o.

Herečka Rooney Mara predviedla v Berlíne čierny... Foto: SITA/AP, Gerald Matzka
Rooney Mara Herečka Rooney Mara predviedla v Berlíne čierny monochromatický look.

Berlínsky filmový sviatok patrí odjakživa k akciám, na ktorých sa herečky prezentujú menej vyzývavo či opulentne ako to býva napríklad v prípade benátskeho festivalu či akcie v Cannes. Košeľové šaty, nohavicové kostýmy či ležérne a oversized saká kombinované s džínsami, prípadne široké nohavice s lampasmi alebo kožené sukne a bundičky. Vidieť sa tam dá všeličo z uvedeného. Aj napriek tomu, že móda je omnoho viac denná a ľudská, sa však červený koberec zaplnil aj atraktívnymi a luxusnými kreáciami v duchu večernej hollywoodskej pompéznosti.

Herečka Hunter Schafer na premiére filmu Cuckoo... Foto: Profimedia
Hunter Schafer Herečka Hunter Schafer na premiére filmu Cuckoo v kreácii Maison Margiela Artisanal (Haute Couture).

O to sa postarala napríklad nemecká topmodelka Toni Garrn vo výraznom plisovanom modeli neónovej farby či herečka Florence Kasumba v ostroružovej kreácii Fendi. Model z najnovšej kolekcie Maison Margiela Haute Couture predvádzala herečka Hunter Schafer (viac o kolekcii čítajte tu) a herečka Kristen Stewart tradične stavila na módu Chanel. Ako ambasádorka parížskeho ateliéru má k dispozícii luxusné kreácie haute couture. Podobne platilo aj pri herečke Renate Reinsve, ktorú zase exkluzívne oblieka ateliér Louis Vuitton. Viac v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #luxus #Kristen Stewart #móda #Rooney Mara #čierna #Berlinale #striedmosť

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...