Zmiernenie pigmentácie či jazvičiek po akné? Vyskúšajte olej, ktorý sa spája s jeseňou

Šípkový olej je v posledných rokoch veľmi obľúbený v oblasti starostlivosti o pleť. Niet sa čomu čudovať, má mnoho výhod, ktoré môžu prospievať ženskej kráse. Pri čom všetkom pomáha?

03.11.2023 09:00
šípky, olej, žena, pokožka, tvár, krásna žena,... Foto:
Šípkový olej prospieva ženskej kráse.
debata

Hydratácia pleti: Šípkový olej je vynikajúci hydratant, pretože obsahuje esenciálne mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržiavať vlhkosť pleti a podporujú jej pružnosť.

Liečba akné a jaziev: Pravidelné používanie šípkového oleja môže pomôcť zmierniť akné a jeho následky ako sú tmavé škvrny a jazvy. Má protizápalové vlastnosti a pomáha pri regenerácii pokožky.

akné Čítajte viac Tvorí sa vám akné na čele či na brade? A nemáte problémy so žlčníkom či žalúdkom?

Zjemnenie vrások: Vďaka obsahu vitamínu A, ktorý stimuluje produkciu kolagénu, môže pomôcť v boji proti známkam starnutia ako sú jemné linky a vrásky.

Ochrana pred škodlivými slnečnými lúčmi: Aj keď šípkový olej neobsahuje SPF a nemal by sa používať ako náhrada slnečnej ochrany, je známe, že obsahuje antioxidáty ako sú vitamíny C a E, ktoré chránia pokožku pred škodlivými účinkami voľných radikálov.

Zmiernenie pigmentácie: Olej pomáha zjednotiť tón pleti a zmierniť tmavé škvrny alebo pigmentáciu, pretože podporuje obnovu buniek a môže pomôcť obmedziť produkciu melanínu.

Starostlivosť o nechty: Používa sa na zjemnenie nechtových lôžok a posilnenie lámavých nechtov, vďaka vysokému obsahu mastných kyselín a vitamínov.

Starostlivosť o vlasy: Môže sa aplikovať na končeky vlasov, aby sa zabránilo štiepeniu, zároveň dodáva vlasom vlhkosť. Môže tiež pomôcť zlepšiť lesk a celkové zdravie vlasov.

vrstvenie, hydratácia, pleť Čítajte viac Odborníčka radí: Ako si na jeseň chrániť pleť? Pozor na rozšírené cievky i pigmentové škvrny

Použitie v aromaterapii: Vôňa šípkového oleja môže mať relaxačné účinky a olej sa často používa v aromaterape­utických produktoch pre jeho príjemnú vôňu a terapeutické vlastnosti.

Pomoc pre pery: Používa sa ako zvláčňujúci balzam na pery, ktorý pomáha liečiť popraskané pery a udržiava ich hladké a vláčne.

Starostlivosť o suchú pokožku: Jeho vysoký obsah mastných kyselín je ideálny pre hlbokú výživu suchých alebo popraskaných oblastí pokožky, ako sú lakte, kolená a päty.

Pred použitím šípkového oleja alebo akejkoľvek novej zložky v starostlivosti o pleť by sa malo vyskúšať malé množstvo na koži, aby sa predišlo možnej alergickej reakcii alebo podráždeniu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #pokožka #hydratácia #šípkový olej #lesk vlasov

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...