Tvorí sa vám akné na čele či na brade? A nemáte problémy so žlčníkom či žalúdkom?

Príčiny vzniku akné môžu byť veľmi rôznorodé. Ak máte dlhotrvajúce problémy s vyrážkami, mali by ste sa vždy poradiť s lekárom. Ak sa vám tvorí akné na špecifických miestach na tvári, môže to signalizovať problémy s niektorým z vnútorných orgánov.

05.01.2021 09:00
akné Foto:
Máte problémy s pleťou?
debata

Akné na čele

Množiace sa vyrážky v tejto oblasti môžu byť znakom problémov súvisiacich s tenkým črevom, močovým mechúrom a alebo dokonca aj so srdcom. Spúšťačom problémov môže byť nezdravá strava, potravinová intolerancia ale aj dlhotrvajúci stres. Do svojho denného programu zahrňte relaxačné cvičenie a pokúste sa o zmenu stravy.

Akné medzi obočím

Ak sa vám tvoria častejšie vyrážky na tomto mieste, môže trpieť vaša pečeň – a to najmä pre nadmernú konzumáciu alkoholu či nezdravých potravín. Istý čas sa výrazne vyhýbate alkoholickým nápojom a pomôže aj pravidelný šport.

Akné na spánkoch a pri ušiach

Akonáhle si všimnete zvýšený výskyt vyrážok na týchto miestach, problémom môže byť žlčník. Skúste sa vzdať kávy, zamerajte sa na prísun tekutín, predovšetkým vody.

Akné na lícach

Vyrážky na úrovni lícnych kostí naznačujú, aby ste venovali zvýšenú pozornosť žalúdku a pľúcam. Silní fajčiari by sa mali zamyslieť. Vyrážky na lícach sa tvoria aj v dôsledku menštruačného cyklu a hormonálnych výkyvov.

Akné na brade

Veľké vyrážky na brade bývajú obzvlášť bolestivé. Okrem stresu alebo hormonálnych výkyvov môžu byť ich vinníkmi aj gastrointestinálne ťažkosti (problémy s trávením).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #akné #kožné problémy

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...