Chodíte si ľahnúť bez odlíčenia či očistenia pleti? Je to najväčší prehrešok voči pokožke, tu sú dôvody

Starostlivosť o pleť je dôležitou súčasťou našej každodennej rutiny. A jedným z najzákladnejších krokov v kozmetickej starostlivosti je čistenie pleti.

31.10.2023 14:00
shutterstock 1296012088 Foto:
Niektoré dámy nedajú dopustiť na umývacie penivé gély, iné zase nevezmú do rúk nič iné ako odličovacie mlieko. Záleží od vášho typu pokožky.
debata

Pravidelné a dôkladné očistné rutiny majú obrovský vplyv na zdravie a vzhľad našej pokožky. Preto je dôležité venovať im primeranú pozornosť a zahrnúť ich do nášho každodenného režimu starostlivosti o pleť.

Jedným z hlavných dôvodov, prečo by sme pokožku čistiť pravidelne (na dennej báze), je odstránenie nečistôt. Každý deň sa na našej pokožke hromadia nečistoty z okolitého prostredia, z denného fungovania, nadbytočný kožný maz, make-up a ďalšie nečistoty. Tie môžu upchať póry, čo vedie k vzniku akné, začervenania a ďalších kožných problémov. Pravidelné čistenie pomáha odstrániť nečistoty a udržiavať pokožku čistú a zdravú.

Cindy Crawford Čítajte viac Dlhé vlasy a vek 50 či 60 plus? Slávne ženy vedia, ako na to - toto sú účesy, ktoré pristanú každej dáme

Správne a pravidelné čistenie má však pre pleť aj ďalšie výhody. Pomáha zlepšiť krvný obeh a lymfatický obeh, čím zlepšuje výživu buniek a odstraňovanie toxínov. To napomáha k lepšej elasticite pokožky, zjemneniu vrások a zdravému vzhľadu. Dôkladné čistenie v neposlednom rade tiež pomáha pri absorpcii ďalších produktov starostlivosti o pleť, ako sú hydratačné krémy a séra. Ak je naša pokožka čistá a pripravená, tieto produkty sa dokážu lepšie vstrebať a poskytnúť maximálny účinok.

Penové čistiace mlieko Foaming Facial Cleanser...
Dvojfázový hydratačný čistiaci gél s penovou...
+6Čistiaci balzam Take the day off od Clinique s...

Pri výbere čistiacich produktov je dôležité zohľadniť typ našej pleti. Každý typ pleti vyžaduje iný prístup a vhodné čistiacie prostriedky. Pre mastnú pleť je vhodné používať čistiaci prostriedok s obsahom kyseliny salicylovej, ktoré pomáhajú regulovať tvorbu kožného mazu a bojovať proti akné. Pre suchú pleť je vhodné zvoliť jemné a hydratačné čistiacie prostriedky, ktoré nebudú pokožku vysušovať. Pre citlivú pleť je dôležité vybrať si čistiaci prostriedok s jemnými a hypoalergénnymi zložkami, ktoré nebudú dráždiť pokožku.

čistenie, odličovanie, pleť, pena Čítajte viac Krok za krokom ku krajšej pleti. Ten prvý je aj najdôležitejší, musíte ju správne...

Správne vykonávanie očisty kože na tvári a v dekolte je rovnako dôležité ako výber vhodných čistiacich produktov. Pred očistením je dobré najprv odstrániť make-up a nečistoty pomocou odličovača. Potom by sme mali navlhčiť pokožku vodou a naniesť čistiaci prostriedok. Masírujeme ho jemnými pohybmi po celej tvári a krku, s dôrazom na problematické oblasti. Potom dôkladne opláchneme vodou a osušíme jemným prikladaním (nie trením) uteráka.

Po čistení prichádza rad na používanie hydratačných sér a krémov a používanie ochranného faktora pred slnečným žiarením. Dodržiavanie celkového zdravého životného štýlu, ako je pitie dostatočného množstva vody, zdravá strava a dostatok spánku, tiež prispieva k zdraviu a kráse našej pokožky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie pleti #pokožka #tvár #kvalita pleti #umývanie #gél

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....