Krok za krokom ku krajšej pleti. Ten prvý je aj najdôležitejší, musíte ju správne...

Ošetrenie pokožky je dnes už v rutine azda každej dámy a nejedného pána. Ale robíme ho správne?

16.05.2023 00:00
čistenie, odličovanie, pleť, pena Foto: ,
Čistenie pleti s pomocou peny je šetrnejšie.
debata

Aj prieskumy naznačujú, že mnoho z nás si myslí, že dôležité je pokožku natrieť krémom proti vráskam, podaktorí dokonca myslia aj na solárnu ochranu. Jedno aj druhá vás ctí, pokiaľ sa tomu venujete so železnou pravidelnosťou – hydratovaná a chránená pleť je naozaj dôležitá.

Blake Lively Čítajte viac Fakt nám hrozí návrat trvalej a týchto kučier? Aj hollywoodska kráska Lively experimentovala, skúsite so tiež?

Všetko má však svoj počiatok a to platí aj pre pleť tváre a starostlivosť, ktorú jej venujeme. Na prvom mieste musí byť čistenie. Áno, je to dookola opakovaná veta – dôkladné čistenie pokožky je základ pre mnoho vecí. Okrem toho, že z pleti pomocou čistiacich prípravkov odstránime nečistoty usadené počas dňa, prebytočný maz, čiastočky prachu alebo líčidlá, tiež pleť pripravujeme na pôsobenie ďalších produktov.

Ani ten najlepší krém či sérum nebude mať takmer žiaden účinok, ak ho aplikujete na znečistenú pokožku. Účinné látky musia totiž preniknúť do hlbších vrstiev kože, pričom film tvorený nečistotami môže v tom tvoriť výraznejšiu zábranu.

Jemná čistiaca pena Green Tea & Amino Acid...
Jemná odličovacie pena Glucoside Foaming...
+7Cleanser Gel to Oil od SIMPL Therapy je hustý...

Pravidelné čistenie pokožky sa tiež preukazuje ako ten najúčinnejší spôsob, ako pleť priviesť do ideálneho stavu. Samozrejme, za predpokladu, že používate správne prípravky. Tie je nutné vyberať s ohľadom na preddispozície vašej pokožky a tiež prihliadať na to, že koža sa správa napríklad inak v zime, inak v lete.

Margot Robbie Čítajte viac Dokonalá ako bábika? Líčenie krásnej Margot Robbie z akcie MET Gala, toto všetko urobila vizážistka

Niekedy si pýta hĺbkovejšie čistenie v podobe pílingu, no následne aj výraznejšiu hydratáciu a výživu. Inokedy stačí, keď ju odlíčite jemným prípravkom a následne aj jemne premasírujete, hydratujete a ošetríte anti-agingom.

Na čistenie však nezabúdajte za žiadnych okolností. Ideálne je ráno aj večer, večer však v každom prípade. Ak sa líčite, je to jednoducho nutnosť. Niekoľko tipov na odličovanie prípravky nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #líčenie #pleť #odličovanie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...