Dlhé vlasy a vek 50 či 60 plus? Slávne ženy vedia, ako na to - toto sú účesy, ktoré pristanú každej dáme

Kedysi platila nepriama úmera - ako ženám pribúdali roky, skracovali dĺžku svojich vlasov. Najmä hviezdy šoubiznisu sú však dôkazom aj vzorom, že dlhé vlasy nie sú obmedzené vekom. Základom je kvalitná starostlivosť, šikovný hair-štylista a dobre zvolený účes.

03.10.2023 11:55
debata
Speváčka Kylie Minogue na prehliadke módnej...
Herečka Halle Berry na prehliadke Michael Kors...
+27Herečka Elizabeth Hurley v róbe, ktoré nechala...

Nedávno sme písali o tom, ako sa o svoju havraniu hrivu stará šesťdesiatročná Demi Moore. Jej kaderník dokonca prezradil tajomstvo, ktoré mnohých jej fanúšikov prekvapí. Demi Moore je však jednou z mnohých príťažlivých žien v zrelom veku, ktoré sa prezentujú na verejnosti s dlhými kaderami.

Demi Moore Čítajte viac Americká herečka Demi Moore fascinuje hrivou tmavých vlasov po pás: Aké je tajomstvo vlasov 60-ročnej hviezdy, prezradil kaderník

Aj na nedávnom vyhlásení cien The Albies, ktoré sa konalo v New Yorku, či na týždni módy v parížskej metropole, sa objavilo niekoľko slávnych dám, ktoré sa ani s prekročením pomyselnej päťdesiatky nebránia účesom s dlhými vlasmi. Práve účes je v tomto smere jednou z kľúčových vecí. Aké najviac fungujú? Pozrite sa s nami…

Cindy Crawford

zväčšiť Supermodelka Cindy Crawford sa pred objektívy... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Cindy Crawford Supermodelka Cindy Crawford sa pred objektívy postavila v kreácii Atelier Versace.

Divokými vlnami, ktoré zvýrazňujú ženský sexepíl, bola povestná už v začiatkoch svojej modelingovej kariéry. Ani vo veku 57 rokov sa však Cindy dlhých vlasov nevzdáva. Základom je starostlivosť o kvalitu vlasov, keďže so zvyšujúcim sa vekom sú suchšie, majú sklon k lámaniu a unavenému vzhľadu. Pre Crawfordovú je dôležité vlasy ošetrovať maskou, dodávať im potrebné živiny a lesk. Čo sa účesu týka, ten na diagonálnu cestičku, s bohatou hrivou lemujúcou jednu stranu tváru a druhou ležérne fixovanou za uchom, pôsobí opticky mladšie a zároveň veľmi sexy.

Julia Roberts

zväčšiť Herečka Julia Roberts na prehliadke Gucci... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Julia Roberts Herečka Julia Roberts na prehliadke Gucci Jar/Leto 2024 v Miláne.

Aj držiteľka Oscara Julia Roberts sa radí k dámam, ktoré sa dlhých vlasov nevzdali. Prečo by aj. Prepožičiavajú jej mladistvý vzhľad a podčiarkujú jej dievčenský šarm a najmä povestný úsmev. Vlasy má upravené podobne ako Cindy Crawford, radí sa však k ženám, ktoré pracujú aj s ofinou. Tá je nepravidelná, respektíve pramene sa smerom od stredu tvár von postupne skracujú, ale zároveň účes pôsobí veľmi kompaktne a bohato.

Sofia Vergara

zväčšiť Herečka a televízna porotkyňa Sofia Vergara. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Sofia Vergara Herečka a televízna porotkyňa Sofia Vergara.

Kolumbijská herečka nosí vlasy veľmi často rozdelené na stredovú cestičku, no s výrazným objemom a bohatými definovanými vlnami. Vlasy vytočené smerom von lemujú tvár a opticky ju zužujú, hviezda používa aj extenzie, ktoré dodávajú vlasom objem a žiadanú hustotu. Aj v tomto prípade je však základom zdravie a starostlivosť o svoje vlastné kadere. Päťdesiatjedenročná hviezda ich ošetruje pravidelne zábalmi a na ich vzhľade sa vraj podpisuje aj jedálniček, ktorý je plný omega 3 nenasýtených mastných kyselín a vitamínov.

Jennifer Lopez

zväčšiť Speváčka a herečka Jennifer Lopez na podujatí... Foto: Profimedia
Jennifer Lopez Speváčka a herečka Jennifer Lopez na podujatí Hollywood Beauty Awards.

Práve 54-ročnú Lopezovú pomerne často vídať s výraznými vlnami a zvlnenými kaderami, ktoré umocňujú jej status latino sexbomby. Speváčka sa však rada predvádza aj s decentnejšou verziou svojho účesu, ktorá jej dodáva priam bábikovský vzhľad. Vlasy vyčesané na temene do uzla nechávajú vyniknúť tvár a príťažlivé črty, v spojení so správnym odevom pritom aj takto upravená hriva môže výrazne omladiť.

A čo dámy 60 plus? Pozrite si ich na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #Naomi Campbell #účes #Cindy Crawford #päťdesiatka

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...