Najpopulárnejšie nohavice súčasnosti? Strih, ktorý nosia aj hviezdy aj kráľovná Rania, je hitom jesene. My máme 12 inšpirácií

Nohavice patria medzi tie najpraktickejšie kúsky ženskej garderóby, odkedy sa v nej objavili a ženám bolo vôbec umožnené začať ich nosiť.

30.10.2023 14:30
Euridice Axen Foto: ,
Herečka Euridice Axen na filmovom festivale v Ríme v nohaviciach širokého strihu,
debata (1)

Odev, nad ktorým kedysi muži krútili nosom a mravokárci tvrdili, že oberá ženy o ich ženstvo, je zaslúžene obľúbeným kúskom v ich šatníku. A nielen to. Je to aj odev, s ktorým radi experimentujú a obmieňajú ho či inovujú dizajnéri a módne značky po celom svete. Či už prostredníctvom materiálov, dĺžky, výšky pása alebo celkového strihu.

Soňa Müllerová Čítajte viac Ideálna sukňa do jesenných dní? Nosí ju aj Soňa Müllerová, skúsiť môžete aj vy: 11 štýlových tipov vás očarí

Práve v strihoch sa trendy nohavíc môžu meniť zo sezóny na sezónu, alebo z obdobia jednej dekády do ďalšej. Posledné roky naznačili, že odevné značky objavili čaro širokých nohavíc. A spolu s nimi aj nositeľky a nositelia.

Široké dámske nohavice Karl Lagerfeld,...
Široké dámske nohavice Twinset, predávajú sa za...
+14Široké dámske nohavice COS, predávajú sa za 125...

Kým ešte pred pár rokmi boli ženy v úzkych nohaviciach, cigaretových džínsach či rovno strihanom odeve v prevahe, posledné obdobie ukazuje návrat širokých, ba priam extra-širokých nohavíc, ktoré môžu pripomínať na pohľad širokú kruhovú sukňu.

Kráľovná Rania na zábere z návštevy One Young... Foto: Profimedia
Kráľovná Rania Kráľovná Rania na zábere z návštevy One Young World Summit v Belfaste, ktorý sa konal začiatkom októbra. Oblečenú má kombináciu saka a nohavíc z pánskej kolekcie Dior.

Tajomstvo je v dokonalom strihu a riasení látky tak, aby nohavice pekne splývavo kopírovali siluetu a dodávali jej želaný objem. Zároveň je však dôležité, aby boli jednotlivé časti tela vyvážené. Zvyčajne sú široké nohavice akcentované pásom a efektom čo najužšie pôsobiaceho drieku. Neplatí, že by išlo o modely na jednoduchý pás na gumičku, nohavice sú krajčírsky prepracované, zvyčajne so zámykmi, skladaním látky či prešívaním v pukoch.

Princezná Leonor Čítajte viac Španielska princezná neohrnie nosom ani šaty za pár desiatok eur. A výsledok? Slávnej mame Letizii vyrástla poriadna konkurencia

Medzi fanúšičky širokých nohavíc patria mnohé herecké hviezdy ako Adele Exarchopoulos (naposledy vo Fendi), ale dokonca aj kráľovná Rania. My vám prinášame aj inšpirácia z ponuky značiek, pri ktorých širokým nohaviciam prídete na chuť aj vy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #trend #inšpirácia #nohavice #kráľovná Rania #široké nohavice

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...