Mastná pokožka či nepekné končeky vlasov? Čo takto skúsiť tajnú zbraň vo forme oleja, ktorý poznali už naše babičky

Krásne vlasy, zdravá pleť... Svoje tajné tipy starostlivosti poznali ženy už v minulosti a museli si vystačiť s tým, čo im ponúkla záhrada či les.

22.09.2023 09:00
vlasy, žena, masáž Foto:
Starostlivosť o vlasovú pokožku sa vyplatí.
debata

K overeným prírodným receptom sa mnohé z nás vracajú aj v dobe, kedy máme na výber z nepreberného množstva prípravkov. Ak túžite vyskúšať niečo prírodné, siahnite po oleji z koreňa lopúcha. Pre svoj vyživujúci a obnovujúci účinok na vlasy sa stáva opäť vyhľadávaným produktom.

Taylor Hill Čítajte viac Divoké vlny vymenila za krátky strih: Jedna z najkrajších Američaniek urobila fakt dobre, tento účes môže skúsiť každá žena

Postará sa však nielen o vlasy, ale aj o pokožku hlavy či mihalnice. V čom je ukrytý jeho „zázračný“ účinok? Olej podporuje rast vlasov, zmierňuje ich vypadávanie a je ideálny proti štiepeniu končekov, lámaniu vlasov, suchým vlasom. Jeho aplikácia do pokožky hlavy sa odporúča pri problémoch s lupinami či pri svrbení pokožky.

olivia wilde Čítajte viac Blondínka aj hnedovláska, s ofinou aj plážovými vlnami - tu sú účesové premeny krásnej Olivie Wilde

Koreň lopúcha je vyhľadávaným zdrojom mnohých živín, vrátane inulínu, vápnika, fosforu, železa, tiamínu a riboflavínu. Je určený predovšetkým na starostlivosť o zdravé vlasy či pokožku hlavy, ale zlepší aj funkciu pečene.

Keďže pomáha regulovať tvorbu kožného mazu, môžete po ňom siahnuť aj v prípade, že vás trápia rýchlo sa mastiaca pokožka hlavy či tváre. Pre svoje antibakteriálne a protiplesňové účinky je zvlášť vhodný práve pre takýto typ pokožky. Olej možno pridať do šampónov alebo vmasírovať priamo do pokožky hlavy. Dá sa aplikovať rovno na tvár alebo ho môžete v malých množstvách primiešať do krémov, ktoré bežne používate.

Modelka Bar Refaeli.
Modelka Bar Refaeli.
+3Modelka Bar Refaeli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #mastné vlasy #pokožka hlavy #lopúch

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...