Lesk, dotyk rúžu aj dokonalá pleť - takto vyzerá tichý luxus v tvári: Nalíčte sa podľa Parížanky, ktorá nosí Chanel

Nedávna prehliadka kolekcie haute couture francúzskej značky Chanel opäť upriamila pozornosť na výraz takzvaného "tichého luxusu".

14.07.2023 10:30
Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023 Foto:
Líčenie z prehliadky Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023. Modelka Vittoria Ceretti na zábere zo zákulisia.
debata

Spája sa zvyčajne s vysoko kvalitnými a superluxusnými odevmi na mieru, ktoré nekričia do ďaleka príslušnosťou k nejakej dobre známej svetovej značke. Ale podobný prístup, teda akýsi decentný a nenásilný akcent na dokonalosť, príťažlivý detail a krásu, sa dá uplatniť aj v líčení. Asi neprekvapí, že modelky ho predvádzali práve na prezentácii kolekcie haute couture – toho najluxusnejšieho, čo parížsky módny dom (a spolu s ním niekoľko ďalších vybraných ateliérov) dokáže ponúknuť.

Líčenie z prehliadky Chanel Haute Couture...
Líčenie z prehliadky Chanel Haute Couture...
+6Líčenie z prehliadky Chanel Haute Couture...

Modelky, ktoré tentoraz kráčali po brehu Seiny, boli synonymom Parížanky – ženy, dievčaťa, ktoré žije v mekke módy a ktorého vzhľad, vystupovanie, šarm aj štýl je definovaný kódmi slávnej metropoly a francúzskym podprahovým a nie zbytočne do očí bijúcim šarmom.

Vanessa Paradis Čítajte viac Miláčik Francúzov Vanessa Paradis a móda, ktorá detailmi vyráža dych: Chanel ponúkol parížsku esenciu haute couture

Také bolo aj líčenie krások, pri ktorom sa vizážisti sústredili na ukážkový jas v pleti a zdravý vzhľad, ktorý pôsobí energicky a sviežo. Nedbalo, ale pritom dôsledne nalíčené modelky pôsobili ako Parížanky, ktoré vyrážajú z domu každé ráno či popoludnie na stretnutie, nezabúdajú sa upraviť, no neprikladajú líčeniu až taký dôraz – namiesto nánosov farieb pôsobia veľmi prirodzene, upravene a pritom s jemným rafinovaným nádychom ženskosti a zvýraznenia krásnych rysov ako sú pery, oči či obočie.

zväčšiť Líčenie z prehliadky Chanel Haute Couture... Foto: CHANEL
Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023 Líčenie z prehliadky Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023 sa nieslo v uvoľnenej a veľmi ženskej nálade.

O jednotlivé partie sa, samozrejme, postarali produkty z portfólia značky. Na perách mal premiéru rúž 31 Le Rouge, ktorý bude uvedený do predaja ako doposiaľ „najexkluzívnejší“ produkt na líčenie pier. Prí líčení očí a obočia vizážisti pracovali s paletkou Les 4 Ombres palette, verziou Clair-Obscur či s výraznou čiernou maskarou.

Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024 Čítajte viac 1200 hodín práce na jedných šatách, tisícky kamienkov a luxusné šperky: Fendi Couture ohúrila fúziou opulencie a nositeľnosti

Decentné boli aj nechty, ktoré tentoraz ozdobil slávny odtieň laku Chanel – Ballerina. Je to rovnaký odtieň, ktorý patril k železnej výbave zosnulej kráľovnej Alžbety II. a ktorý je stále obľúbený aj medzi ďalšími členkami kráľovskej rodiny – práve pre svoj nenútený pôvab.

Prehliadka Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023
Video
Zdroj: CHANEL

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #líčenie #Chanel #haute couture #tichý luxus

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...