1200 hodín práce na jedných šatách, tisícky kamienkov a luxusné šperky: Fendi Couture ohúrila fúziou opulencie a nositeľnosti

Prehliadkou talianskeho ateliéru Fendi Couture sa vo štvrtok skončil program známych mien módnej brandže v rámci parížskych prezentácii haute couture. Bola to rozlúčka, ako sa patrí.

07.07.2023 12:50
Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024 Foto:
Detaily z prehliadky Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024.
debata

Celá kolekcia Kima Jonesa sa prepájala s luxusnými šperkmi, ktoré pre prehliadku navrhla Delfina Delettrez Fendi. Šperky boli zároveň aj inšpiráciou v samotných odevoch. „Základom našej práce bola predloha, ktorú Delfina načrtla v kolekcii vysoko luxusných šperkov. Myšlienka zostáva citeľná aj vtedy, keď nie sú prítomné šperky, a to prostredníctvom farebnej palety a ozdobných prvkov kolekcie. Samotné šaty sú skoncipované ako šperk. Farby sa odvíjajú od telových odtieňov, ako aj od palety drahých kameňov: čiernych diamantov, rubínov, zafírov. Pohrávame sa s mäkkosťou a tvrdosťou, telom a drahokamom,“ uviedol vo vyhlásení pre médiá Kim Jones.

Modelka v kreácii z kolekcie Fendi Haute...
Modelka v kreácii z kolekcie Fendi Haute...
+15Modelka v kreácii z kolekcie Fendi Haute...

Kolekciou sa spoločne s remeselným tímom ateliérov pokúsil poľudštiť a priblížiť tradície vysokej módy – výsledkom je ľahkosť odevných kreácií, ktorým však nechýba objem, splývavosť, riasenie a jednoduchá nositeľnosť.

zväčšiť Modelka v kreácii z kolekcie Fendi Haute... Foto: FENDI
Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024 Modelka v kreácii z kolekcie Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024, ktorú prezentovali v Paríži. Na vytvorenie ružového lesku v materiáli bolo potrebných 1200 hodín ručnej práce.

Kolekcia stála na myšlienke jednoduchosti so skrytou komplexnosťou. Do popredia postavil Kim Jones objem, riasenie a sochárske tvary, ktoré sa dosahujú zložitým a prísnym strihom, pričom šaty sú často zošité jediným švom. Modelky predvádzali jednodielne komplexné úplety, riasené, neoprénové vytvarované kožušiny a chumáčiky jahňacej kožušiny v tvare V FENDI chevron.

Eiza Gonzalez Čítajte viac Mexická bábika ohúrila, hviezda Avataru prišla v šatách s odvážnym detailom: Toľko krásy pokope, do Paríža sa zlietla elita

Presnosť a emócia, realita a rafinovanosť boli takisto súčasťou prístupu Delfiny Delettrez Fendi k vysoko luxusným šperkom, ktoré sú v symbióze s kolekciou. Svet oblečenia a šperkov prepojili napríklad aj techniky výšiviek – diskrétne, no zároveň ohurujúce precíznosťou v detaile.

zväčšiť Defilé parížskej prehliadky Fendi Haute Couture... Foto: FENDI
Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024 Defilé parížskej prehliadky Fendi Haute Couture Jeseň/Zima 2023/2024.

Modelky v úvode prehliadky zvierajú v ruke kabelôčku pripomínajúcu šperkovnicu a s ďalšími modelmi sa šperkové ozdoby presunuli na róby alebo boli rozsypané v zložitých rovnakofarebných vrstvách trblietok a drahých kameňov. Napríklad na dosiahnutie trblietavého ružového svitu v záverečnom looku bolo potrebných 1200 hodín ručnej práce.

1200 hodín ručnej práce na šaty ako šperk, pozrite si exkluzívnu šou Fendi Haute Couture
Video
Zdroj: FENDI

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #haute couture #šperk #Fendi #Delfina Delettrez Fendi

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...