Miláčik Francúzov Vanessa Paradis a móda, ktorá detailmi vyráža dych: Chanel ponúkol parížsku esenciu haute couture

Do ulíc Paríža, presnejšie priamo k brehom Seiny a s výhľadom na dominantu mesta - slávnu Eiffelovku sa odohrala prehliadka novej kolekcie haute couture módneho ateliéru Chanel.

06.07.2023 09:00
Vanessa Paradis Foto:
Herečka a speváčka Vanessa Paradis sa stala tvárou novej kolekcie haute couture Jeseň/Zima 2023 módneho ateliéru Chanel. Nafotila k nej aj zábery v Paríži.
debata

Dizajnérka Virginie Viard predstavila pozvaným hosťom, celebritám a zástupcom módneho sveta kolekciu na sezónu Jeseň/Zima 2023 a už od prvého momentu bolo jasné, že celá šou je poctou parížskemu štýlu, elegancii a nonšalancii, parížskej žene a nositeľke Chanel.

Modelky na prehliadke Chanel Haute Couture...
Modelky na prehliadke Chanel Haute Couture...
+16Modelky na prehliadke Chanel Haute Couture...

Tvárou novej kolekcie sa stala francúzska speváčka a herečka Vanessa Paradis, ktorá s módnym domom spolupracuje už celé dekády a je dokonalým stelesnením Parížanky (Parisienne). V krátkom videu, ktoré bolo zverejnené ešte pred samotnou prehliadkou, nestarnúca päťdesiatnička predviedla niekoľko modelov, ktoré následne mohli vidieť pozvaní hostia.

zväčšiť Atmosféra a detaily z parížskej prehliadky... Foto: Mathieu Bonnin
Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023. Atmosféra a detaily z parížskej prehliadky kolekcie Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023.

Na odevoch, ktoré vznikali v spolupráci s viacerými artisan ateliérmi, aby jednotlivé dezény boli dokonale prepracované a delikátne dozdobené, sa objavili kombinácie tvídov, hodvábnych šifónov, organzy či intarzovanej čipky. Šaty, saká aj kabátiky zdobili kompozície kvetinových a grafických motívov.

Natalie Portman Čítajte viac Seriálová princezná Diana či oscarová labuť žiarili v Paríži: Lákadlo bolo jasné - móda Dior za státisíce eur

Celá kolekcia sa hrala s kódmi Chanel, pričom sa pred zrakmi hostí striedali prísnejšie pôsobiace maskulínne kabáty s nežnými siluetami šiat či zlatými tvídovými sukňami. Dlhé čierne šifónové šaty sa menili za pánske nohavice a vesty.

zväčšiť Atmosféra a detaily z parížskej prehliadky... Foto: CHANEL
Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023. Atmosféra a detaily z parížskej prehliadky kolekcie Chanel Haute Couture Jeseň/Zima 2023.

„Hrať sa s protikladmi a kontrastmi, s nonšalantnosťou a eleganciou je ako stáť na čiare medzi silou a jemnosťou, čo v Chanel nazývame pôvab,“ vysvetlila v správe pre médiá Virginie Viard. Výsledok si môžete pozrieť v našej galérii, ale aj videu, ktoré je exkluzívne dostupné na TV Pravda.

Prehliadka Chanel Haute Couture v Paríži na brehu Seiny
Video
Zdroj: CHANEL

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #Paríž #Chanel #Vanessa Paradis #haute couture

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...