Úchvatná Letizia, štýlová Lady Taylor či nežná Pippa: Toto sú najlepšie oblečené ženy korunovácie, hlasujte za tú NAJ

Počas uplynulého týždňa žil svet šoubiznisu a módy akciou MET Gala, ale tiež korunováciou kráľa Karola III. Práve tú druhú sme si vybrali ako príležitosť na výber najlepších lookov týždňa. Kto sa o ne postaral? Rozhodnúť môžete aj vy sami.

07.05.2023 10:50
debata (2)
Španielsky kráľ Felipe a kráľovná Letizia,... Foto: SITA/AP, Jamie Lorriman
Britain Coronation Španielsky kráľ Felipe a kráľovná Letizia, ktorá uchvátila v kreácii Carolina Herrera.

Na sobotňajšiu korunováciu britského panovníka zamierili hostia z celého sveta. Nechýbali politici, umelci, vedci, ale aj zástupcovia iných monarchií a šľachtických rodov z Európy, Afriky či Ázie. Aj medzi nimi sa našli priam módne „ikony“. Looky niektorých dám boli priam úchvatné.

Prvá dáma USA Jill Biden a jej vnučka Finnegan Čítajte viac Bidenová s vnučkou vo farbách Ukrajiny, Čaputová v nežnej belasej a kráľovná Letizia? Na korunovácii sa za ňou otočil každý

Medzi najlepšie oblečené dámy korunovácie sa nepochybne zaradila španielska kráľovná Letizia, ktorej ružový model z dielne značky Carolina Herrera bol ukážkou dokonalej elegancie a štýlu. Od precízneho strihu cez trendovú dĺžku až po originálne doplnky (klobúčik v štýle diorovskej estetiky 50-tych rokov minulého storočia) fungovali na útlej a štíhlej kráľovnej doslova kráľovsky.

Španielsky kráľ Felipe a kráľovná Letizia,...
Grécky korunný princ Pavlos s manželkou...
+17Španielsky kráľ Felipe a kráľovná Letizia...

Do zoznamu najlepšie oblečených žien európskej šľachty sa dostala už tradične aj holandská kráľovná Maxima, ktorá stavila opäť na dvorného tvorcu, teda jedného z viacerých. Tentoraz si obliekla biele šaty s perforovaným živôtikom s florálnym vzorom. Šaty vytvoril dizajnér Jan Taminau a Maxima ho doplnila klobúčikom efektne položeným šikmo v decentne upravených plavých vlasoch.

zväčšiť Lady Helen Taylor v kreácii Christian Dior na... Foto: Profimedia
Lady Helen Taylor Lady Helen Taylor v kreácii Christian Dior na korunovácii Karola III.

Mimoriadne pôvabná bola aj dánska princezná Mary, ktorá si na korunovačný deň vybrala model prepásaných fialových šiat s baklažánovým podtónom a celkový look ladila v jednofarebnom tóne. Odtieň šiat zachovala aj na lodičkách a klobúčiku s tylovým závojom.

Princezná Kate z Walesu Čítajte viac Nádherná princezná Kate ozdobila korunováciu: Šaty skoro ako svadobné, odkaz do neba Alžbete II. a tento detail... poriadne prekvapil

V zástupe svetovej šľachty nezaostala ani jordánska kráľovná Rania či grécka princezná Marie-Chantal. Prvú obliekla dizajnérka Tamara Ralph do couture kreácie v jemnom pastelovom odtieni žltej. Šaty doplnila Rania opäť klobúčikom a snehobielymi lodičkami. Grécka korunná princezná spolupracovala na svojom belasom elegantnom looku s gréckou dizajnérkou Mary Katrantzou. Manželka korunného princa Pavlosa zaujala však ešte jedným detailom – kabelkou, ktorá znázorňovala obal knihy známeho spisovateľa a filozofa Marcela Prousta Hľadanie strateného času. Chcela tým niečo povedať? Ktohovie…

zväčšiť Grécky korunný princ Pavlos s manželkou... Foto: SITA/AP, Toby Melville
Grécky korunný princ Pavlos s manželkou Marie-Chantal, Grécky korunný princ Pavlos s manželkou Marie-Chantal, korunnou princeznou a mamou Anne Marie, gréckou kráľovnou. Marie Chantal má na sebe šaty Mary Katrantzou.

V britskej kráľovskej rodine sa tiež objavilo niekoľko dám, ktorých podoba stojí za spomenutie. Jednou z nich bola nepochybne dcéra princa Edwarda a vojvodkyne Sophie z Edinburghu. Reč je o mladej Lady Louise Windsor, ktorá zaujala šatami s florálnou belasou potlačou na snehobielom podklade. Voľba sa hodila k jej mladému veku a model z dielne Suzannah London fungoval aj v spojení s klobúčikom, akurát lodičky s remienkom pôsobili trochu staromódne.

Holandský kráľ Willem-Alexander a holandská...
Belgický kráľ Filip a kráľovná Mathilda...
+44Švédsky kráľ Carl XVI Gustaf a krunná princezná...

Ukážková elegancia – takú predviedla aj Lady Helen Taylor, ktorá je súčasťou širšej kráľovskej rodiny. Jej elegantný kabátik s výšivkou v španielskom štýle doplnený čiernou midisukňou v áčkovom strihu a klobúkom pochádzal z dielne Dior. Doplnili ho aj lodičky rovnakej značky.

zväčšiť Pippa Middleton odchádza z korunovácie kráľa... Foto: SITA/AP, Toby Melville
Pippa Middleton Pippa Middleton odchádza z korunovácie kráľa Karola III.

Za spomenutie tiež stojí podoba Pippy Middletonovej, sestry princeznej Kate z Walesu. Voľba tejto dámy padla na pastelový žltý šatokabát, ktorý doplnil efektný a mierne extravagantný klobúčik a telové lodičky. Speváčka Katy Perry sa predviedla v typicky britskej značke a kúsku od Vivienne Westwood. Jej ružový komplet doplnil klobúk Philip Treacy a pudrové lodičky.

Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia Čítajte viac Kráľovná Letizia či princezná Charlene - takto žiarili členky európskej šľachty na recepcii. A čo princezná Kate? Veď sa pozrite...

Do zoznamu najlepšie oblečených sa dostali aj dve manželky vrcholových politikov. Sophie Trudeau, manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua prišla v šatách Ted Baker, ktoré zaujali transparentnými kalichovými rukávikmi. Akshata Murthy, manželka britského premiéra Rishiho Sunaka potom prezentovala belasý model v midi dĺžke a vyzerala veľmi elegantne. Zvoliť si najlepšie oblečenú dámu môžete aj v našej ankete nižšie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #korunovácia #Pippa Middleton #trend #najlepšie oblečené #kráľovná Letizia #kráľovná Maxima #korunovácia Karola III.

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....