Nádherná princezná Kate ozdobila korunováciu: Šaty skoro ako svadobné, odkaz do neba Alžbete II. a tento detail... poriadne prekvapil

Kráľ Karol III. bol v centre pozornosti, ale už tradične si svoj diel ukradla aj jeho populárna nevesta. Princezná Kate z Walesu bola ozdobou korunovácie a urobila niekoľko prekvapivých rozhodnutí, čo sa módy týkalo.

06.05.2023 14:05
Princezná Kate z Walesu Foto: ,
Princezná Kate z Walesu prišla na korunováciu v šatách od ateliéru Alexander McQueen. Nechýbali však všetky obradné náležitosti k tomu.
debata (12)

Štyridsaťjedenročná princezná, ktorá do priestorov Westminster Abbey sprevádzala svojho manžela – princa Williama aj v spoločnosti ich dvoch mladších detí – princeznej Charlotte a princa Louisa, stavila na jednu z najobľúbenejších značiek vo svojom šatníku. A tiež vo Veľkej Británii.

kate Čítajte viac Skvelá momentka Zuzany Čaputovej s princeznou Kate! Sýte farby ich šiat sa postarali o krásny kontrast

Kate si obliekla model šiat z dielne Alexander McQueen – teda z rovnakého ateliéru, z ktorého kedysi pochádzali aj jej svetoznáme svadobné šaty. Tentoraz stavila krásna tmavovláska na odtieň slonovinovej kosti a trblietavú výšivku na spodnom leme. Výšivky pritom reprezentovali štyri domáce národy – anglickú ružu, škótsky bodliak, waleský narcis a írsky trojlístok.

Princezná Kate z Walesu prichádza na...
Princ William a princezná Kate z Walesu na...
+49Princ William a princezná Kate z Walesu na...

Veľkým prekvapením pre mnohých bolo, že princezná sa objavila bez korunky. Dlhé dni predtým sa pritom špekulovalo o tom, akú z bohatej zbierky britskej kráľovskej rodiny si vezme a kráľ Karol III. údajne žiadal od nevesty, aby si vzala niektorú z tiár. Očakávalo sa to aj v rámci ceremoniálnych záležitostí. Namiesto korunky však Kate predviedla čelenku vytvorenú striebornými niťami v spolupráci Jess Collett x Alexander McQueen, čo jej vzhľad osviežilo a dodávalo jej priam antický nádych. Voľba poriadne prekvapila. S Kate potom ladila detailmi aj jej dcérka – princezná Charlotte.

zväčšiť Princ William a princezná Kate z Walesu na... Foto: SITA/AP, Toby Melville
Princ William a princezná Kate z Walesu Princ William a princezná Kate z Walesu na korunovácii kráľa Karola III. Sprevádzali ich dve mladšie deti - princezná Charlotte a princ Louis.

Hoci väčšia časť jej módnej kreácie zostala skrytá pod obradným rúchom, ktoré si musela princezná z Walesu obliecť, objektívy fotografov mohli zachytiť aspoň šperky, ktoré si vzala. Aj tentoraz mal ich výber veľmi osobný význam. Zosnulej kráľovnej Alžbete II. vzdala hold náhrdelníkom a princeznej Diane zase perlami a náušnicami, ktoré kedysi dostala do daru Diana pred svadbou s princom Charlesom, dnes kráľom Karolom III.

Holandský kráľ Willem-Alexander a holandská...
Belgický kráľ Filip a kráľovná Mathilda...
+44Švédsky kráľ Carl XVI Gustaf a krunná princezná...

Sobotňajšia korunovácia bola aj prehliadkou štýlu európskej a svetovej šľachty – podobne, ako to bolo v piatok podvečer na bankete na počesť kráľa Karola III. Tentoraz pred objektívmi prichádzajúc do Westminsterského paláca zažiarila kráľovná Letizia, ktorá pútala pozornosť efektným klobúčikom, ale tiež jordánska kráľovná Rania či elegantná grécka korunná princezná Marie Chantall. Viac si pozrite v galérii hostí zo sobotňajšej korunovácie.

Princezná Charlene z Monaka Čítajte viac Princezná Charlene oslnila ako už dlho nie, ale tento detail bol ako päsť na oko... Spravila vari módne faux pas?

Princezná Kate sa na piatkovej recepcii v Buckinghamskom paláci stretla aj so slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, pri tej príležitosti vzniklo niekoľko momentiek a farebný módny mix. Nevideli ste ho? Pozrite sa tu.

Kráľ Karol III. odchádza z Westminister Abbey.
Kráľ Karol III. a kráľovná Camilla zdravia...
Video

VIDEO: Kráľovi Karolovi III. položili korunu na hlavu.

Karol III. počas korunovácie za britského kráľa...
Kráľ Karol III. je korunovaný korunou svätého...
+6Britský kráľa Karol III. po korunovaní za...
Princezná Kate z Walesu (v strede) oblečená v...
Dánsky korunný princ Frederik a jeho manželka,...
+16Španielsky kráľ Felipe VI zdraví princeznú Kate...
Princ Louis a princezná Charlotte prichádzajú...
Princ Louis sa opäť stal roztomilým (a...
+14Princ Louis sa opäť stal roztomilým stredobodom...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #princezná Diana #Alexander McQueen #perly #princezná Kate #korunovácia Karola III.

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...