Keď svrbí koža pod vlasmi a vy neviete, čo od dobroty? Riešenie je správny šampón

Svrbenie, pálenie, nepríjemný pocit pnutia a nervozita. Aj to môže spôsobiť podráždená a príliš citlivá vlasová pokožka. Odpoveďou a riešením môže byť v tomto prípade správne zvolený šampón a ďalšia starostlivosť.

18.10.2022 13:30
Citlivá vlasová pokožka Foto:
Citlivá vlasová pokožka môže byť poriadna nepríjemnosť.
debata

Citlivá vlasová pokožka je pritom problémom u mnohých z nás – niekedy dokonca bez toho, aby sme si uvedomovali, že robíme niečo zle. Zvyčajne je to však nesprávne zvolená vlasová starostlivosť, prípadne dráždivé zloženie produktov, ktoré sa podpisuje na tom, že sa bezmyšlienkovito škriabeme vo vlasoch alebo riešime, prečo máme pocit, akoby niektoré miesta na našej hlave boli ako pod tlakom.

Emporio Armani, líčenie Čítajte viac Inšpirácia na líčenie pre moderné nomádky: Armani radí trošku farby do líčok, jas pleti aj biele tiene

Niekedy sa fungovanie citlivej pokožky v kombinácii s nesprávne zvolenými prípravkami môže prejaviť tvorbou lupín. Zvyčajne sú to však skôr drobné šupinky, odlupujúca sa koža či začervenané alebo suché miesta a „mapy“, ktoré nás neustále vedú k tomu, aby sme prstami zamierili do vlasov a zmiernili svrbenie.

Čistý, priezračný a citrusovo svieži vlasový...
Hypoalergénny šampón Botanic Therapy Oat...
+6Vlasový šampón Revuele Vegan & Organic Shampoo,...

Samozrejme, nemusíme asi vysvetľovať, že toto nie je riešenie. Naopak, ďalšie dráždenie vlasovej pokožky celý proces len zintentívňuje a vytvára z neho cyklus, z ktorého nie a nie vystúpiť.

Odpoveď pritom nemusí byť zložitá. Niekedy nadovšetko pomôže, ak nájdeme správny šampón, s pomocou ktorého dokážeme naše vlasy pravidelne umývať, zbaviť nečistôt či stylingových prípravkov a ktorý zároveň nedráždi kožu pod našimi vlasmi. Vo vlasovej kozmetike sa rokmi vytvoril špeciálna sekcia produktov, ktoré sa sústreďujú práve na podobné problémy. Zvyčajne ide o výrobky s výťažkami z upokojujúcich látok, ktoré zmierňujú dráždenie, vyrovnávajú pH pokožky a čistia naše vlasy veľmi šetrne a citlivo.

smartfón,modré svetlo, žena, starnutie Čítajte viac Modré svetlo smartfónov či počítačov ohrozuje vašu krásu. Ako s ním zabojovať?

Dôležitá je potom tiež hydratácia, respektíve hydratačná zložka produktov, s pomocou ktorých sa o vlasy staráte. S hydratovanými vlasmi a upokojenou citlivou vlasovou pokožkou sa dokážete už za pár týždňov zbaviť nepríjemných pocitov, ale tiež docielite želaný efekt zdravších a často aj hustejších vlasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šampón #pokožka #vlasová pokožka #citlivá koža

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...