Pokožke po lete pomôže poriadna dávka céčka! Krajšia, jasnejšia, zdravšia - taká bude vaša pleť

Považuje sa za cenný vitamín v rámci nášho jedálnička. Ale rovnako dokáže vitamín C pomôcť aj našej pokožke zvonku.

14.09.2022 13:59
retinol, aplikácia, sérum, pleť, žena Foto:
Sérum s vitamín C je vhodným doplnkom kozmetickej starostlivosti po lete.
debata

Už nejaký čas sa hovorí o tom, ako ukážkovo dokáže céčko pôsobiť na našu pleť – to, samozrejme, motivovali vedcov a kozmetické značky dlhé roky zdokonaľovať procesy implementácie vitamínu C do kozmetiky a zvyšovanie jeho účinnosti pri používaní na pokožke. Dnes patria kozmetické výrobky s obsahom vitamínu C medzi obľúbené súčasti kozmetickej výbavy – a to platí u žien, ale aj mužov.

Hlavným benefitom céčka v pôsobení na pokožku je jeho pomoc s únavou či zašednutou pokožkou, ktorá je na pohľad akoby bez energie. Vitamín C vo vyššej koncentrácii preniká do hlbších vrstiev pokožky a pomáha k zvýšeniu tvorby kolagénu, pokožku vyživuje, ale tiež hydratuje a rozjasňuje. Veľmi často sa produkty s obsahom céčka používajú práve na vyrovnanie tónu pleti či boj s pigmentovými škvrnami.

Sérum C.E.O. Brightening Serum s obsahom 15...
Rozjasňujúce pleťové sérum LIFTACTIV Supreme...
+6Viatamínový booster C15 Super Booster na pleť...

Céčko má cenné vlastnosti aj pri boji s voľnými radikálmi, nadmerným slnečným žiarením a nepriaznivými vplyvmi prostredia. Aj preto je jedným z ideálnych produktov, ktorý by sme mali zaradiť do dennej starostlivosti po lete – období, keď naša koža bola vystavená slnku, chlóru vo vode na kúpalisku, ale tiež zvýšenej vlhkosti či znečistenému prostrediu v rozpálených mestách.

shutterstock 488292025 Čítajte viac Vlasy si na jeseň pýtajú špeciálny prístup. Ako im vrátiť zdravie, pevnosť aj lesk?

Odborníci odporúčajú céčko používať na denné použitie, teda aplikovať ho ráno (nezabúdajte na solárnu ochranu so SPF ako záverečný krok). Večerná rutina je potom ideálna na zaradenie retinolu, o ktorom sme už tiež písali. Jeho benefity, ale aj dôležité informácie o tom, na čo si dať pozor, spoznáte, ak si kliknete napríklad sem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vitamín C #pleť #pokožka #prechod

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....