Vlasy si na jeseň pýtajú špeciálny prístup. Ako im vrátiť zdravie, pevnosť aj lesk?

Po letnom období zvyčajne ženská koruna krásy trpí - dôvodom nebolo len slnečné žiarenie, ktoré vlasy vysušuje, ale tiež nadmerné vystavovanie vode, chlóru či napríklad striedaniu prostredí klimatizovaných s horúcim exteriérom.

01.10.2021 09:00
shutterstock 488292025 Foto:
Starostlivosti o vlasy venujeme zvyčajne oveľa menej času, ako by sme mali.
debata

Pridajte si k tomu zvýšenú potivosť a s ňou aj výraznejší vznik mazu či u niektorých dám a pánov zase naopak lupín. Polámané končeky a na pohľad ochabnuté, unavené vlasy nie sú tiež žiadnou zvláštnosťou.

Práve jesenné obdobie sa tak veľmi často stáva obdobím regenerácie, ktorá sa však nezaobíde bez patričnej pomoci a starostlivosti. Čo teda pre vlasy urobiť, aby ste im vrátili lesk, pevnosť či celkovo zdravší vzhľad?

Hydratácia

Možno ste to netušili, ale aj pre zdravšie a pevnejšie vlasy je dôležité piť veľa vody. Pomáhajú najmä bylinkové odvary a čaje. napríklad taký odvar zo žihľavy pôsobí na vlasy blahodarne zvnútra aj zvonku. Súčasťou hydratačného režimu je aj umývanie vlasov.

Intenzívne revitalizačné sérum Kerastáse...
Ošetrujúci tuhý šampón od Garnier Botanic...
+6Kondicionér Elseve Dream Long Wonder Water od...

Funguje to však celkom opačne – čím vlasy častejšie umývate, tým suchšie a rozstrapkanejšie končia. Umývajte ich s menšou frekvenciou, používajte vlažnú vodu namiesto horúcej a v prípade potreby ich ošetrujte hydratačnými šampónmi aj maskami. Čo sa teplôt týka, okrem horúcej vody sa vyhnite aj horúcemu vzduchu. Alebo aspoň pri fénovaní používajte čo najnižšiu možnú teplotu.

Výživa

Ak sú vlasy nevzhľadné a strapaté, stavte na rozličné oleje. Či už ich použijete priamo alebo ako súčasť ošetrujúcich produktov. Napríklad argánový olej si vďaka svojim špeciálnym vyživujúcim schopnostiam vyslúžil označenie marocké zlato. Je nabitý vitamínmi A, E, mastnými kyselinami, skvalenom, karotenoidmi a sterolmi. Vytvára ochranný film na vlasovom vlákne, vďaka čomu sú vlasy zdravé a hodvábne jemné aj počas neblahých vplyvov chladného počasia.

Súčasťou výživy sú aj správne produkty. Okrem klasického šampónu si vlasy v zimnom a jesennom období pýtajú ošetrujúce masky či balzamy. Ak používate tie typu „leave-in“, teda nevymývateľné, znížte frekvenciu ošetrenia. Pre jemnejšie vlasy voľte radšej kondicionéry alebo oplachujúce balzamy.

Pre krásne vlasy je dôležitý nielen výber správnych produktov ale aj výber vhodných potravín bohatých na vitamíny a minerálne látky ako orechy, ryby a rôzne semienka. Taktiež môžete siahnuť po výživových doplnkoch vo forme tabliet, a to po vitamínoch skupiny B, C a E, ktoré dodajú vašim vlasom potrebné látky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #vlasy #krása #slnko #jeseň #ošetrenie

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....