Vyhnaní z raja! Dendis ukázal Prahe temnú estetiku aj pôvabné ženské línie

Do zoznamu domácich dizajnérov, ktorí sa len pred pár dňami prezentovali s novými kolekciami, patrí aj Slovák Pavol Dendis. Aj on uviedol svoju novú kolekciu na nedávnom pražskom týždni módy.

06.05.2021 11:00
Pavol Dendis, Paradise Lost Foto:
Modelky v zákulisí prehliadky Pavla Dendisa, ktorý uviedol svoju novú kolekciu na Mercedes Benz Prague Fashion Week.
debata

Paradise Lost, názov slávnej epickej básne Johna Miltona o vyhnaní prvých ľudí z raja a Lucifera z neba na zem inšpiroval slovenského autora, ktorý sa dlhodobo vo svojej tvorbe inšpiruje mytológiou či ezoterikou a stavia na svojej temnejšej, občas priam goth estetike. V Prahe nechýbali kľúčové prvky Dendisovej tvorby, medzi ktoré sa už zaradili masívnejšie kabáty, tentoraz najmä rovného pánskeho strihu, určené však aj pre dámy. Objavilo sa dostatok čiernej, aby bolo jasné, s kým má divák tú česť.

Kreácie z novej kolekcie slovenského dizajnéra...
Prehliadka novej kolekcie slovenského dizajnéra...
+8Prehliadka novej kolekcie slovenského dizajnéra...

Prekvapením a posunom kolekcie vo farebnici však bolo výraznejšie zapojenie tónov modrej farby. Objavila sa naprieč celou prezentáciou, čítajúcou dvadsať lookov. Medzi tie najpôvabnejšie určite patrili belasé rovné šaty s posunutým asymetrickým volánom na spodnej línii, modely dámskych šiat vo všeobecnosti, ale tiež napríklad kabát s tartanovým vzorom kombinujúcim modrú s čiernou.

Dendis využil najmä materiály ako bavlna, viskóza, ale aj recyklovaný hodváb a vlna, keďže sa v tvorbe snaží pracovať s princípmi udržateľnosti. Práve na pohľad masívnejšie a pritom ľahké svetre z recyklovanej vlny, ktoré vznikli v spolupráci s Pletka Studio, priniesli do Dendisovej novej kolekcie aj ďalší kus odevu, ktorým môže určite osloviť širšiu klientelu.

zväčšiť Prehliadka novej kolekcie slovenského dizajnéra... Foto: MBPFW
dendis2 Prehliadka novej kolekcie slovenského dizajnéra Pavla Dendisa, ktorý uviedol kolekciu na Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Dendis sa v Prahe predstavil pod záštitou platformy Priveé Lounge. Ďalšie slovenské mená v zozname programu týždňa módy Mercedes Benz Prague Fashion Week doplnili dizajnéri ako Petra Kubíková, Michaela Hriňová, Michael Kováčik či Lukáš Krnáč. Pred pár dňami novú kolekciu, no mimo týždňa módy, predstavil aj Boris Hanečka. Viac nájdete nižšie.

krnac-petrvagner4 Čítajte viac Kovbojka dlho nebola taká sexy! Krnáč s novou kolekciou víril prach aj módne vody BH SS 21 21 Čítajte viac Ako kosatec, ruža či orchidea: Hanečka sa v novej kolekcii vybral do ríše kvetín

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #kolekcia #týždeň módy #Pavol Dendis #modrá farba

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...