Ako kosatec, ruža či orchidea: Hanečka sa v novej kolekcii vybral do ríše kvetín

Jeho ostatná kolekcia sa dočkala pár hotových modelov a zvyšok odprezentoval na skiciach. Slovenský dizajnér Boris Hanečka sa však tentoraz opäť vrátil k plnohodnotnej odevnej prezentácii. Výsledkom je Aurora Floralis.

04.05.2021 13:00
debata
Nová kolekcia slovenského dizajnéra Borisa... Foto: Martin Tomečko
BH SS 21 21 Nová kolekcia slovenského dizajnéra Borisa Hanečku nazvaná Aurora Floralis je určená na sezónu Jar-Leto 2021 a doslova hýri farbami. Inšpiroval ju svet kvetín a ich životného cyklu.

Presne 28 modelov vzniklo v rámci novej kolekcie, ktorá je vysoko aktuálna a určená na prebiehajúcu sezónu Jar-Leto 2021. Hanečka sa v nej inšpiroval svetom rastlín, ich farebnosťou, krehkosťou aj silou, no tiež životným cyklom a jednotlivými fázami klíčenia, rastu či kvitnutia.

Na niektorých kúskoch bola táto inšpirácia naozaj jasná, či už v podobe spracovania detailov, ktoré pripomínali okvetné lístky a lupienky, v rukávoch, ktoré evokovali kalichové a tulipánové formy a, samozrejme, vo farebnosti. Do materiálov, ktoré v rámci uvedenia novej kolekcie, boli distribuované médiám dokonca autor pomenoval celú „kvetinovú abecedu“. Inšpirácia si ho našla aj prostredníctvom oranžovej astry, sviežeho zeleného eukalyptu, žltej mimózy či modrého hyacintu alebo žiarivej fuksie a purpurovej orchidey. Inšpiráciu flórou potom kopírovali aj materiály – pevné a dužinaté ako vlna či neoprén, ktoré držia tvar, doplnila komfortná bavlna s elastanom či buklé. Nežnosť a jemnosť okvetných lístkov zastúpili organzy, gazar a egyptská bavlna.

Nová kolekcia slovenského dizajnéra Borisa...
Nová kolekcia slovenského dizajnéra Borisa...
+4Nová kolekcia slovenského dizajnéra Borisa...

Fotenie a minifilm, ktorý kolekciu sprevádza, vznikali v priestoroch navštevovaného Zámockého skleníka, ktorý sa nachádza v záhrade Lednického zámku v susednom Česku a botanické kulisy s množstvom zelene ešte umocnili celý charakter novej Hanečkovej kolekcie, ktorá je už v predaji a dostupná aj na objednávky s vyžiadanými variáciami od konkrétnej klientky.

Video
Zdroj: Jakub Gulyás

Slovenská móda v pandemickom období síce na chvíľu odpočívala, no je celkom zjavné, že aktuálne chytila celkom nový dych. Okrem uvedenia Hanečkovej kolekcie o tom svedčia aj prezentácie slovenských módnych tvorcov v susednom Česku na akcii Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Slovenskí autori tvorili polovicu prezentovaných tvorcov v hlavnej skladbe programu, pričom sa medzi nimi objavili známe mená ako Pavol Dendis, Michael Kováčik, Lukáš Krnáč či Petra Kubíková a Michaela Hriňová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #kvety #Boris Hanečka #inšpirácia #farby #flóra #jar-leto 2021

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....