Kovbojka dlho nebola taká sexy! Krnáč s novou kolekciou víril prach aj módne vody

Nedávne módne dianie v susednom Česku, pražský týždeň módy, mal výrazne slovenskú príchuť. Vďaka za to patrila niekoľkým známym domácim tvorcom, ktorí priniesli svoje kolekcie do stovežatej. Jedným z nich bol aj Lukáš Krnáč.

05.05.2021 14:59
debata
Modelka v kolekcii slovenského dizajnéra Lukáša... Foto: Petr Vágner
kranc2petrvagner Modelka v kolekcii slovenského dizajnéra Lukáša Krnáča v rámci akcie Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Autor mikín s ironickým čiarovým kódom na rukáve, ktoré pred pár rokmi vzali útokom módnu scénu a absolventovi UTB v Zlíne priniesli dokonca angažmán v rámci zhotovenia kostýmu pre Adelu Vinczeovú na Ceny Nadácie Tatra Banky za umenie, sa tentoraz predstavil vo vynovenej a dospelejšej podobe. Nechýbala jeho hravosť a ironizujúce detaily, kolekcia primárne inšpirovaná žánrom moderného westernu, filmom Thelma a Louise či seriálovou estetikou „rich bitch“ dám z Dynasty či Dallasu sa však posunula v rámci strihov, precíznosti aj celkového vyznenia.

Kolekcia slovenského dizajnéra Lukáša Krnáča...
Kolekcia slovenského dizajnéra Lukáša Krnáča...
+8Kolekcia slovenského dizajnéra Lukáša Krnáča...

Skrátené saká s naozaj preexponovanými ramenami, vyúžený driek, pštrosie perie či kryštály spoločnosti Preciosa, s ktorou spolupracuje už dlhšie, zdobiace rukavice aj rukávy alebo bielený denim. To všetko malo výrazný sexy náboj, ktorý je taký vlastný aj milovaným osemdesiatym rokom. Zároveň sa však na móle objavili aj decentnejšie a tlmenejšie kreácie – napríklad pudrové ružové šaty doplnené dlhým kabátom či model nežných ružových midi šiat. Niektoré modelky doplnili kreácie modelmi klobúkov lokálnej spoločnosti Tonak s dlhoročnou tradíciou.

BH SS 21 21 Čítajte viac Ako kosatec, ruža či orchidea: Hanečka sa v novej kolekcii vybral do ríše kvetín

Krnáč opäť kombinoval kúsky, ktoré sú prepracované a zhotovené s takou precíznosťou, že zodpovedajú kvalite vysokého krajčírstva a zároveň nechýbali ani jeho streetwearové prvky a kusy odevov, ktoré oslovujú jeho stabilnú klientelu. V Prahe sa tentoraz predstavil pod záštitou platformy Virvar, ktorá rovnako podporila aj slovenskú návrhárku Petru Kubíkovú.

Slovenské mená v Prahe zastúpil aj dizajnér Pavol Dendis či dlhoročne v Prahe pôsobiaci Michael Kováčik. Záverečný deň programu sa so značkou AIM objavila na móle, ktoré bolo bez divákov Michaela Hriňová.

zväčšiť Kolekcia slovenského dizajnéra Lukáša Krnáča... Foto: MBPFW
krnac3 Kolekcia slovenského dizajnéra Lukáša Krnáča pod záštitou platformy Virvar na akcii Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Zaujímavé bolo sledovať, ako si organizátori poradili s pandemickými opatreniami. Vybraní hostia boli usadení v automobiloch, z ktorých na veľkom monitore ako v autokine sledovali jednotlivé prehliadky. Časť prezentácií potom modelky ukončili aj chôdzou medzi zaparkovanými limuzínami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #móda #trend #kolekcia #western #prezentácia #Dynasty #Lukáš Krnáč

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...