Ani chlieb a olej už vôbec nie! Do chladničky nepatrí ani orieškový krém

Viete, prečo do chladničky nepatrí med či káva?

27.02.2024 09:00
Chlieb Foto:
Chlieb skladujte v chlebníku.
debata

Olej v chladničke kondenzuje a môže sa zakaliť. Najlepšie je skladovať ho na chladnom a tmavom mieste. Výnimkou je olej z vlašských orechov, repkový olej a tekvicový olej, ktoré možno skladovať aj v chladničke.

chladnička, žena, potraviny, plytvanie, zelenina Čítajte viac Ktorá zelenina nepatrí do chladničky? Neplytvajte potravinami, triky a tipy vám pomôžu minimalizovať odpad v kuchyni

Chlieb v chladničke vyschne a rýchlo stvrdne. Najdlhšie vydrží čerstvý v chlebníku a nevysychá. Nakrájaný chlieb je možné po častiach zmraziť a potom opätovne rozmraziť.

Káva absorbuje nepríjemné pachy, do chladničky sa dáva nasypaná v miske, ak potrebujeme z chladničky absorbovať nepríjemné pachy. Ale následne už nie je vhodné pripraviť z nej nápoj. Vlhkosť v chladničkách spôsobuje znehodnotenie kávových zŕn, preto ju treba skladovať vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.

žena, mlieko, chladnička, zápach Čítajte viac Skysnuté mlieko v chladničke? Nevylievať! 3 tipy na jeho využitie

Med sa môže pri nízkych teplotách zrážať a kryštalizovať. Preto patrí do špajze, na chladnejšie a tmavé miesto. Dôležité je med vždy dobre uzavrieť a na naberanie používať len čisté lyžice.

Orieškové nugátové krémy by sa mali skladovať pri izbovej teplote. V chladničke rýchlo stuhnú a ťažko sa natierajú na chlieb.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #chladnička #skladovanie potravín

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...