Olej v chladničke kondenzuje a môže sa zakaliť. Najlepšie je skladovať ho na chladnom a tmavom mieste. Výnimkou je olej z vlašských orechov, repkový olej a tekvicový olej, ktoré možno skladovať aj v chladničke.

Chlieb v chladničke vyschne a rýchlo stvrdne. Najdlhšie vydrží čerstvý v chlebníku a nevysychá. Nakrájaný chlieb je možné po častiach zmraziť a potom opätovne rozmraziť.
Káva absorbuje nepríjemné pachy, do chladničky sa dáva nasypaná v miske, ak potrebujeme z chladničky absorbovať nepríjemné pachy. Ale následne už nie je vhodné pripraviť z nej nápoj. Vlhkosť v chladničkách spôsobuje znehodnotenie kávových zŕn, preto ju treba skladovať vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote.

Med sa môže pri nízkych teplotách zrážať a kryštalizovať. Preto patrí do špajze, na chladnejšie a tmavé miesto. Dôležité je med vždy dobre uzavrieť a na naberanie používať len čisté lyžice.
Orieškové nugátové krémy by sa mali skladovať pri izbovej teplote. V chladničke rýchlo stuhnú a ťažko sa natierajú na chlieb.