Skysnuté mlieko v chladničke? Nevylievať! 3 tipy na jeho využitie

Zabudli ste, že máte mlieko v chladničke a ono vám skyslo? To ešte nie je dôvod na jeho vyhodenie. Kyslé mlieko môžete v domácnosti ešte využiť, tu sú tipy.

28.09.2021 13:00
žena, mlieko, chladnička, zápach Foto: ,
Skyslo vám mlieko v chladničke?
debata

Hnojivo pre rastliny

Kyslé mlieko možno použiť aj ako prírodné hnojivo a niektorým rastlinám dodá chýbajúci vápnik navyše. Pozor však! Mliekom zalievajte len rastliny, ktoré znášajú kyslú pôdu. Odporúča sa kyslé mlieko zmiešať s trochou vody a potom rastliny zalievať zmesou vody a skysnutého mlieka.

pepier na pečenie, gazdinka, žena, pečenie, kuchyňa Čítajte viac Skvelý trik! S papierom na pečenie už bojovať nebudete, takto presne 'sadne' do misky či na plech

Odstráňte usadeniny vodného kameňa

Či už na záchodovej mise, na umývadle v kúpeľni či na kuchynskom dreze – kyslé mlieko môže pomôcť pri odstraňovaní vodného kameňa aj nevzhľadných škvŕn. Ako na to? Skysnuté mlieko naneste na miesta postihnuté vodným kameňom a nechajte pár minút pôsobiť. Potom všetko dôkladne opláchnite vodou a pomocou jemnej kefky odstráňte vodný kameň, pôjde to jednoduchšie.

cestoviny, špagety, hrniec, varenie Čítajte viac Nevylievať! Takto ešte použijete vodu, v ktorej ste varili cestoviny

Na strieborné šperky

Chcete, aby sa vaše strieborné šperky opäť leskli ako nové? Aj tu môžete použiť mlieko, ktoré ste už-už chceli vyliať. Šperky vložte do misky a všetko zalejte kyslým mliekom. Nechajte mlieko na znečistené šperky pôsobiť niekoľko hodín alebo najlepšie cez noc a potom šperky opláchnite teplou vodou – retiazky, náušnice či prstene budú opäť lesklé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #domácnosť #mlieko #tipy do domácnosti

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...